BAŞBAKAN GEZİ PARKI HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ. İŞTE ÇIKAN SONUÇ

Başbakan Erdoğan, 8 sanatçı ve Taksim Dayanışma'dan da 8 isimle Resmi konutta görüştü.

BAŞBAKAN GEZİ PARKI HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ. İŞTE ÇIKAN SONUÇ

 

Taksim Dayanışması üyeleri başta olmak üzere sanatçıların da yer aldığı bir heyetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme daveti üzerine Başbakanlık konutuna geldi. Yaklaşık 4 saatlik toplantının ardından hükümet Gezi Parkı için yargının kararını bekleyeceğini açıkladı


Türkiye’nin iki haftadır tek gündem maddesi olan Taksim Gezi Parkı’na çözüm arayışları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan aralarında başta Taksim Dayanışması’nı da temsil eden isimler olmak üzere sanatçıların da bulunduğu heyetle saat 23.30 itibariyle Başbakanlık Resmi Konut’a giriş yaptı.

 
 
 
Sanatçılar ve Taksim Dayanışma toplantıyı değerlendirdi
 
 
YARGI KARARI BEKLENECEK
 
 
 
Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik şöyle konuştu: "Sonuç itibariyle, Türkiye bir hukuk devletidir. Gezi Parkı ile ilgili verilmiş bir yargı kararı vardır. Yargı kararları lehte çıksa bile hükümetimiz halkımızın ne düşündüğünü öğrenmek için bir halk oylamasına gidecek. İstabulluların verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Lehte veya aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu uygulayacaktır.
 
 
 
REFERANDUM DEĞİL PLEBİSİT
 
 
 
"Plebisit" diye belediyelerin özellikle verilen kararlarda halkın görüşüne başvurulan mini halk oylamaları var. Söylemesi bile zor. Daha kolay anlaşılsın diye referandum demiştim. Bu durumda da İstanbul halkı ne istiyor, İstanbul halkı ne istemiyoru ölçmek için, bunu değerlendirmek için bir halk oylamasına gidilecektir. İstanbulluların verdiği karar bizim için son derece saygıdeğerdir. Lehte de çıksa aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu elbette uygulayacaktır, uygulamak durumundadır'.
 
 
 
ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI
 
 
 
Zaman zaman orada orantısız güç kullananlarla ilgili duyarlılık talep edilmiştir. Zaten başından beri hükümet de aynı görüşte. Gereken inceleme başlatılmıştır. Devlet memurları suç işleme insiyatifine sahip değildir. Gezi Parkı şu anda parktır. Halk oylaması sonucu çıkıncaya kadar, burada farklı bir şey yapılmayacaktır. Sadece belli bir grubun giderek 24 saat yaşadığı bir park olmaktan derhal çıkmalıdır. Bir ağabeyleri olarak söylüyorum.
 
 
 
SICAK YATAKLARINZA YATIN
 
 
 
Evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur. Gelen sanatçı ve temsilcilerin de görüşleri bu yöndedir. Bu gerilimin bu gerginliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz. Canı yananlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gönlü kırılanlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Orada bulunan illegal örgütler için bu söylediklerim geçerli değil.
 
 
 
GÜNEŞ DAHA PARLAK DOĞACAK
 
 
 
Umarım bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğar. Türkiye'nin Başbakanı 18 saatten fazla çalıştı. Yarın daha yoğun olacak. Eğer demokaratik bir ülke olmasaydı böyle olmazdı. Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır, davranmaktadır. Hükümetin orada çok uzun boylu Gezi Parkı'nın işgal altında tutulmasına müsade edeceğini hiç sanmıyorum."
 
 
 
 
 
HEYETTEKİ İSİMLER 
 
Heyette, Gezi Parkı’nı temsil niteliği de taşıyan Taksim Dayanışması Sekreteryası’ndan Beyza Metin, Derya Karadağ, Tayfun Kahraman, Eyüp Muhçu, semt dernekleri sözcüsü Cem Tüzün, DİSK adına Arzu Çerkezoğlu, KESK adına Canan Çalağan, TTB adına Ali Çerkezoğlu'nun yanı sıra sanatçılar Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal yer aldı.
 
Başbakan Erdoğan’ın yanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Tayyp Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da hazır bulundu.
 
Heyette yer alan isimlerden Eyüp Muhçu daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan Vekili olarak protestolarla ilgili görüştüğü heyette de yer almıştı. Arınç ile yapılan görüşmenin ardından Muhçu’nun de içinde bulunduğu heyet, Topçu Kışlası projesinin hayata geçirilmemesi, gözaltında bulunanların serbest bırakılması, AKM’nin yıkılmaması ve polisin sert müdahalesi nedeniyle bazı il valililerinin görevden alınmasını talep etmişti.
 
Başbakan Erdoğan dün aralarında farklı mesleklerden kişilerin yer aldığı 11 kişilik bir heyetle 5 saate yakın süre AKP Genel Merkezi’nde görüşmüş ve çözüm arayışları çerçevesinde ‘referandum’ önerisinde bulunmuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER