BAŞBAKAN GEZİ PARKI PLATFORMUNA RANDEVU VERDİ

Başbakan'dan Gezi Parkı randevusu!

BAŞBAKAN GEZİ PARKI PLATFORMUNA RANDEVU VERDİ
Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıkladı: “Başbakan, bu olayların başında bulunan topluluklara randevu verdi. Çarşamba bir araya gelecek”
 
Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi Parkı eylemcileriyle görüşeceği açıklaması çıktı.
 
 
 
Görsel sunum
 
Gezi Parkı protestoları başladıktan sonra ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu, 6,5 saat boyunca konuyu tüm boyutlarıyla masaya yatırdı. Son dönemlerin en uzun süreli kabine toplantısına Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da kalabalık bir kurmay heyetiyle birlikte katıldı. Emniyet yetkilileri yaklaşık 3 saat kaldıkları Başbakanlık’ta hükümet üyelerine olaylara ilişkin görsel bir sunum da yaptı. Bu görsel sunum nedeniyle Bakanlar Kurulu toplantısı için, teknik altyapısı daha uygun olan Başbakanlık Yeni Bina tercih edildi. 
 
‘Giderek azalıyor’
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, şu açıklamaları yaptı:
 
“Taksim ve Kızılay’da gruplar zaman zaman toplanmakta, düşüncelerini ifade etmekteler. Bir takım illegal örgütler, bunu bahane edip çevreye zarar veriyor. Ambulanslar, TOMA’lar, özel otomobiller ve işyerleri tahrip ediliyor. Giderek azalıyor. Gerçek amacın ne olduğunu az çok biliyoruz. Yapılması gerekenleri hükümetimiz tespit etti.
 
Eylemler konusunda ise konu çevre duyarlılığı, insan hakları ve demokrasi ise muhatapları ile tartışmayı gerçekten isteriz. Başbakan, bu olayların başında bulunan topluluklara randevu verdi. Çarşamba günü bir araya gelecek. Onlara işin gerçeği anlatılacak, düşünceleri dinlenecek. Talepleri demokratik olgunlukla dinleyeceğiz.Patrona Halil İsyanı’nda kelle isteriz gibi şuna şuna ilişmeyin, şunları bırakın, şunları yapmayın, istediğimizi yapalım. Böyle bir anlayış sözkonusu olamaz.”
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER