BAŞBAKAN KOLTUĞU İÇİN O İSİM AĞIR BASIYOR

Başbakan'ın görevini bırakma kararının ardından kulislerde en çok konuşulan ismi Abdulkadir Selvi yazdı.

BAŞBAKAN KOLTUĞU İÇİN O İSİM AĞIR BASIYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Ankarakulisleri hareketlenmiş, başbakanlık görevi için 6 AK Partilinin ismi öne çıkmıştı. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin AK Parti kulislerinden aktardığı bilgiye göre ise partide "Yeni başbakan Binali Yıldırım olacak." diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Selvi'ye göre Binali Yıldırım, bu kez işi sıkı tutuyor.

AK Parti'de Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun bırakma kararının ardından hareketlenen kulislerde adı daha önce de Genel Başkan adayı olarak çıkan Binali Yıldırım konuşuluyor.

Yeni Şafak gazetesinden kısa süre önce Hürriyet gazetesine transfer olan AK Parti'ye en yakın köşe yazarı Abdülkadir Selvi bugün bu kulisi köşesine taşıdı.

Hatırlanacağı gibi Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu kongredeki Genel Başkan adayı olarak gösterilen üç isimden biri olan Binali Yıldırım'ın başbakanlığına kesin gözüyle bakan AK Partililerin oranının %90 olduğunu yazısında belirten Selvi, "Ancak Binali Bey, yüzde 99 ihtimal olsa da yüzde biri dikkate alarak tam saha pres yapıyor" ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da Genel Başkan adayları arasında yer naldığını ancak kulislerde Binali Yıldırım ismini geçemediklerini yazdı...

 

 

 

 

 

 
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER