BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan, Maçka’daki Swiss Otel’de düzenlenen ’Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avruya Birliği için Ortak Gelecek’ konulu konferansa katıldı.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUŞTU

Türkiye haksız engellemelerle karşı karşıya. Avrupa Birliği Türkiye'ye verdiği sözleri unutmaktan vazgeçmelidir. Müzakerelerin başlamasının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen sadrece 13 fasıl açıldı. Sadece siyasi ve ideoolojik sebeplerle 16 faslın müzakereleri başlatılamıyor.

Türk vatadaşlarına karşı haksız ve insan hakları ihlali olan vize rejimi artık kaldırılsın. Latin Amerika ülkeleri Shengen vizesinden istifade ediyor, müzakereci olan Türkiye bundan istifade edemiyor.

AB ahde vefa esasına dayanıyor, nerde ahde vefa. Demokrasinin ilkeleri bunlar değil mi? Türkiye'ye bunun gerekçeleri niçin açıklanmıyor.

Vize sorununun kısa sürede çözülmesi ve Türk vatandaşlarının AB ülkelerine rahatça girmesini beklediğini belirten Erdoğan, "Bu kaybettirmez zaten Avrupa'ya. Zaten 5-6 milyon Türk var Avrupa'da. Bu trajikomik durumu daha fazla sürdürmenin kimseye faydası olmadığını artık herkesin görmesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından ziyade AB'nin Türkiye'ye ihtiyacından söz etmek gerekiyor. Biz AB ile yolumuza devam etmek konusunda karalı olduğumuzu defaatle söylüyoruz ancak bundan sonra sürecin tek taraflı olarak Türkiye'nin çabaları ile sürmesi de mümkün değil. Halkımızın inancı sarsılmış durumda. Kamuoyu araştırmalarında "AB'ye bizi alırlar mı sorusu'na yanıt yüzde 34. Bizi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. 2004'te Türkiye yüzde 75'i konuşuyordu. Şimdi umutlarımız adeta yok oldu."

 

GEZİ PARKI OLAYLARI

Korkunç bir dezenformason var sosyal meydanın yalan kampanyası var. Bizim demokratik talepler konusunda hiç bir sıkıntımız çekincemiz yok. Herşeyden önce muhatabıınızı bileceksiniz. Burda böyle bir muhatap söz konusu değil

Taksim gezi parkı ile ilgili animasyonla gösterileri ben 2011 seçimleri öncesinde İstanbul'la ilgili projelerimizi açıkladığımda kimsenin sesi çıkmadı.

Çevreci kardeşlerime sesleniyorum. Çevreciliğin ne olduğunu bilirim. İtalya'dan 10-15 yaş ağaçlar aldık ve E-5 kenarlarını ağaçlandırmayı ben yaptım. İstanbul'un çöl olmasına izin vermeyiz.

Koç Üniversitesi orman alanına yapılmıştır, onlarla savaş verdim, onbinlerce ağaç söküldü.

Aynı şey Sabancı Üniversitesi için de geçerli. Bu ülke bugüne kadar belli bir kaymak takım istediği yeri istediği gibi konuşlandırmaya alıştı.

Çevreci olmak kamu mallarına zarar vermek değildir. İnsanları öldürmek değildir. bize ders vermeye kalkanlar Wall Street olaylarını nereye koyacaklar.
 

ŞEHİR MÜZESİ KURABİLİRİZ

Orada depreme dayanıklı olmayan bir Atatürk Kültür Merkezi var. Biz buraya 'arkası ve yanındaki boşlukları kullanarak AKM'nin barok mimarisini koruyarak dev bir opera binası yapacağız.' dedik

O vandalizmin mensupları çıkıp hemen yaptırmayacağzı diyorlar. Oysa biz bunu seçim öncesi açıkladık.  Biz Taksim'i daha güzel hale getirmek istiyoruz.  Bize bunlar için oy verdiler...

Gezi Parkı'na fark atacak bir ağaçlandırma yapacağız. Orada AVM olabilir dedik ama Şehir Müzesi de kurabiliriz 

HÜKÜMETE HESAP SORMAK İSTEYEN SANDIKTA SORAR

Toplumal hadiseleri okuruz ona göre yolumuza devam ederiz. Bize yüzde elli oy verildi diye yüzde ellinin partisi değil yüzde yüzün partisi olarak hizmet veriyoruz.  Bunun dışında hükümete hesap sormak isteyen varsa sandıkta sorabilir. 


 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER