BAŞBAKANA YÜKLENDİ...

"Erdoğan'ı koltuğundan edecek sandığın kasırgasıdır"

BAŞBAKANA YÜKLENDİ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün, Akyurt Belediye Başkan adayı Hakan Türkdağ ve Kazan Belediye Başkan adayı Fazıl Köremezli'nin adaylıklarını Yenimahalle'de açık havada düzenlenen toplantıda açıkladı.

AK Parti'nin Türkiye'yi kutuplaşmaya sevkettiğini ifade eden Bahçeli, Erdoğan'ın Ortaçağ derebeylerinin izinde gittiğini savundu. "Erdoğan, kibrin tuzağına, kendini beğenmişliğin çukuruna, böbürlenmenin ve üstten bakmanın içerisine düşmüştür" diyen Bahçeli, "Başbakan 1930 model batılı diktatörler gibidir. Zorbaların takipçisidir, tek adamlığa özenmektedir" görüşünü savundu.

"Adalet ve Kalkınma Partisi kontrolden çıkmıştır. Başbakan Erdoğan Türk milletinin huzur ve güvenini vahim ölçüde bozmuştur" diyen Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dün Ankara'da yaptığı mitingde üç hilal ve bozkurt temalı bayrakların açılmasını eleştirerek, "Başbakan Erdoğan, açılan bozkurtlu ve üç hilalli bayraklara sanki önceden bilmiyormuşçasına dikkat kesilmiş, 'MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, inşallah bu yolda birlikte yürüyelim' diyerek komplo mucidi olduğunu göstermiştir.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan'ın konuştuğu platformun hemen yanı başında üç hilalli ve bozkurt amblemli afiş ve dövizlerin sallanması daha önceden kurgulanan iğrenç bir tezgahtır. Milliyetçi-ülkücü hareketi, Gezi Parkı hadiseleri ile sokağa çekmeye, marjinal unsurlarla aynı kareye almaya gayret eden Başbakan, bunu başaramayınca bu defa da AKP'nin yanında konumlandırmaya, duruşunu sulandırmaya yönelmiştir. Üç hilal ve bozkurdu taşıyanlar, AKP'li lejyonlardır. Üç hilali AKP mitinginde açanlar soytarılığın ve soysuzluğun liste başıdır. Bu mizanseni planlayan, projelendiren ve eylemi döken başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm failler Türk milletine ve milliyetçi-ülkücü harekete en büyük namertliği yapmışlardır."

Sincan'da üç hilal ve bozkurtlu bayrakların açılmasını "Çok tehlikeli bir oyun" olarak niteleyen Bahçeli, "Eğer bir siyasi partinin genel başkanı ve başbakanı, Ankara'nın sokaklarında giderken 1 kilometrede güvenlik altına alınıyor ve öyle işyerine veya ikametgahına gidiyorsa, mitinginde 25 metrelik güvenlik çemberinin içine kadar 30-40 kişinin bir siyasi partinin pankartı ile oraya gelebilmesi, Başbakan'ın hayati riskidir. Sayın Başbakan bunun farkına varmalı, MHP'nin pankartlarını taşıyan alçakları anarken kendisine suikast hazırlamaya yeltenenlere de dikkat etmelidir. Bu çok tehlikelidir" dedi.

Bahçeli, sokakların büyüsüne kapılıp yerli ve yabancı provokatörlerin değirmenine su taşınmamasını istedi ve "Başbakan Erdoğan'ı koltuğundan edecek sokakların gelip geçici rüzgarı değil sandığın fırtınası, sandığın kasırgasıdır" görüşünü dile getirdi

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER