BBC CNN REUTERS BUNU DA GÖRME...

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

BBC CNN REUTERS BUNU DA GÖRME...
Aziz İstanbul seni sevgiyle selamlıyorum. Seni saygıyla selamlıyorum. En kalbi duygularımla selamlıyorum.
 
Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa sizi selamlıyorum. Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Çatalca, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt sizi selamlıyorum. Eyüp nerede? Fatih nerede? Gaziosmanpaşa nerde? Güngören, Kadıköy, Kağıthane nerede? Kartal Küçükçekmece nerede? Sizi muhabbetle selamlıyorum. Sarıyer nerede? Silivri nerede?
 
Bu coşkunuz bu muhabbetiniz bu samimiyetiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir. Kuzey Afrika demektir. Avrupa, Asya, Afrika demektir. İşte bu kadim Osmanlı başkentinden bu dünya şehrinden bu dünya başkentinden tüm yeryüzünü, yeryüzündeki tüm dostlarımızı gönülden selamlıyorum.
 
Herhalde alanda duymayan yok değil mi? Elleri göreyim bakayım duyuyor muyuz? Anlıyorum ki dünya bizi izliyor ve dünyada duyuyor. Dünyanın bir çok şehrinde bir çok dost ve kardeş şehrinde günlerdir oradaki kardeşlerimiz bizim için haykırıyor. Yalana dolana talana hayır diyenler bizimle beraber yürüyor. Günlerdir bizim için gösteriler yapıyorlar.
 
 
 
 
Şimdi soruyorum sizlere. Şu alana giremeyen kardeşlerim var. Dışarıda kaldılar. Büyük yekünler halinde geliyorlar aslında. Ama onlar bu alana maalesef giremeyecekler. Şimdi soruyorum, Malezya Kuala Lumpur burada mı? Pakistan burada mı? Makedonya Üsküp burada mı? Gostivar burada mı? Priştine burada mı?
 
BBC CNN REUTERS BUNU DA GÖRME
 
Ortadoğu'da Amerika'da Asya'da bizi bağrına basan tüm kardeşlerimi İstanbul'dan yürekten selamlıyorum. Dün Ankara'da söyledim; bugün İstanbul'da yine söylüyorum; eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararaso medya bunu da gizleyin olur mu? Hadi bakalım BBC bunu da gizle. CNN bunu da gizle Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz dünyaya Türkiye'yi farklı gösterdiniz. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet gece tencere tava çalan millet değil. Bugün üniversite giriş imtihanları var. Sabah saat 4-5'e kadar tencere tava çalanlar bu milletin gençlerini düşündü mü? Bu milletin gençlerini sevdikleri için mi yaptılar? Çevreci oldukları için mi?
 
 
Buradaki yüzbinler eline çelik bilyeler alanlar değildir. Eline molotof alan hainler burada yok. Polise taş atan yıkanlar yağmalayanlar burada değildir. Ve biz söyleyeceğimizi demokratik yollarla söyleriz. Hukukun bize tanıdığı yerlerde söyleriz. İstanbul'un miting alanı neredeyse orada sözümüzü söyleriz. Bana günlerce heyetler geldi. Taksim Platformu'ndayız dediler. Görüşmeler yaptım. T.C Başbakanı olarak onlarla görüşmeler yaptım ve kendileriyle konuştuk görüştük; dedim ki niye bu gençler burada duruyor? Yani yeşili korumak için mi burada duruyor? eğer yeşili korumak için duruyorsa niçin yargı sürecine uyan diyen bir iktidar var bunu görmüyor mu? Yargı velev ki lehimizde karar verdi halk oylaması yapalım halkımız ne diyorsa onu yapalım dedik. Ne deseler beğenirsiniz; büyük bir çoğunluğu evet dedi fakat çok enteresan dışarıya çıktılar bir bayan ne derse beğenirsiniz? Önce saygı duydum sonra üzüldüm: Bize böyle bir teklif yapılmadı dedi. Bir başka grubu kabul ettik onlara da aynı şeyi söyledik.
 
Şu anda Taksim Meydanı boşaltıldı
 
Bu parklar asla işgal altında olamaz ve benim sabrım buraya geldi. Boşaltmazsanız bedeli ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'na rağmen terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedik. Şu anda Taksim Meydanı boşalttı. Belediye Gezi Parkı'nın içini boşalttı. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı. Kim bu çevreci AK Parti iktidarı. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar yeşili duman ederler. Bunların dikili ağacı yoktur bu ülkede.
 
Haliç'i temizledik
 
Benden önce CHP'li başkan vardı. Kirlilik vardı, susuzluk vardı. Ah gençler özellikle 20 yaşındaki gençlere sesleniyorum. Onlara doğruyu anlatmak lazım; 180 km'den İStanbul'a su getiren bir belediye başkanı var. 2 yılda İstanbul'daki hava kirliliğini temizleyen bir belediye başkanı. Haliç'in nasıl koktuğunu biliyorsunuz değil mi? 2.5 milyar çamuru oradan çıkardık ve Alibeyköy'deki maden ocaklarına taşıdık.
 
Bu milet demokrasiye sahip çıktı
 
Biz sabrederiz ve hesabımızı sandıkta sorarız. 28 Şubat'ı merhum Erbakan'dan önce millete karşı yaptılar. Bunlar Cumhuriyet mitinglerini partimizi kapatma senaryolarını bize karşı hukuka karşı tertip ettiler. Bu millet sabretti sükut etti 12 Haziran'da bunun hesabını sordu. Bu millet demokrasiye her zamans sahip çıktı. 
 
Türkiye sadece Taksim'den ibaret değildir, Kuğulu Park'tan ibaret değildir. Türkiye Kasımpaşa'dır, Fatih'tir, Üsküdar'dır. 
 
Çirkin senaryolar bize dokunamaz
 
Hiç kimsenin oyunu bize işlemez, çirkin senaryoları bize dokunamaz. Türkiye uluslararası medya kuruluşlarının üzerinde operasyon yapabildikleri bir ülke değildir. Arap Baharı'nı gördük şimdi de Türkiye Baharı'na hazır olun diyorlar. İçeride de uzantıları olan be hey gafil be hey cahil Türkiye'de Türk Baharı 3 Kasım 2002'de oldu ama onlar bunun farkında değil. Bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, gerçeği söylemez. Ama işte millet işte karar. 
 
AB Parlementosuna kararlarını aynen iade ettik 
 
AB Parlemantosu bir karar almış, siz kimsiniz ki bizle ilgili karar alıyorsunuz, biz o kararı aynen onlara İade ettik, eğer okadar samimiyseniz Yunanistan'da okadar şey oldu ne karar aldınız, İngiltere'de bunca olaylar oldu, Almanya'da bunca olay oldu ne karar aldınız? Avrupa ve beraber hareket eden yerli medyaya sesleniyorum; dürüst olun dürüst.
 
Otellerde eylemcileri yatıranları da çok iyi biliyoruz
 
Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum; dürüst olun namuslu olun namuslu. Bu gerçekleri yazın. eğer Tayyip Erdoğan'dan dürüst olmamayı bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmıştı. İstedikleri gibi hükümet kuruyorlardı. İstediklerini indiriyorlardı. Türkiye'de bazı medya kuruluşları aynı oyunun içinde. Hepsi turnusol kağadı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok güzel ortaya çıktı. Taksim Meydanı'na 30 bin kumanyayı gönderenlerini de otellerde eylemcileri yatıranları da çok iyi biliyoruz. Eğer biz bunların hesabını sormazsak bu millet bizden hesap sorar. 
 
Yarası olan gocunur
 
10.5 yıldır iktidardayız. Şuraya özellikle dikkatleri çekmek istiyorum; yaşı 20 olan samimi gençler vardı. Onlar çekildi. Çapulcu dedim rahatsız oldular, TDK'nın çapulcu tanımını yaptım. Çapulcu kamnu düzenini bozanlara denir. Bunlar kamu düzenini bozmak isteyenler değil mi? Bunları görmeyecek miyiz? Biz gençlerimizin bunu bilmesini istiyoruz; 10.5 yıl önce polisin sınırsız güç kullanma hakkı vardı. Biz bunu sınırladık. Gözaltı sürelerini bizim kısaltmamıza rağmen polisin Toplumsal Olaylara Müdahalesi'ni hukuk çerçevesine almamıza rağmen bizi anlamak istememeleri mümkün değil. İşkenceye sıfır tolerasn dedik. Keyfiliğe yok dedik. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçişi biz sağladık. 
 
AKM bir kamu kuruluşudur işgal edildi
 
Şimdi buradan Türkiye'ye sesleniyorum; AKM bir kamu kuruluşudur işgal edildi. Legal ve illegal örgütler tarafından. Teröristlerin resimleri vardı orada. Paçavralar vardı. Bu arada Türkiye Başbakanı'na hakaret edenler vardı.Onları oradan indirmeycektik de ne yapacaktık. Döner dönmez şunu söyledim; 24 saat içinde bunlar temizlenecek. Bu ülkede biz bu teröristlere burayı bırakamayız. Bitmedi; Cumhuriyet Anıtı'nda ne vardı? Bölücübaşı yanında Atatürk'ün resmi yanında Türk Bayrağı.. Bi dakika buradan ulusalcılara sesleniyorum; Ey CHP ve ulusalcılar terörist bayrağı ve Atatürk'ü nasıl yan yana getirdiniz. Milletvekilleriniz bunların önüne geçiyor niye bunları temizlemediler. Polisimiz görevini yaptı ve 24 saat içinde oralar temizlendi..
 
O park tüm İstanbulular'ındır
 
O park bu işgal güçlerinin değil samimi duygularla oraya gelen gençlerin de değil tüm İstanbullular'ın. Ben buraya çadır kuracam diyor kuramazsın kardeşim. Yaylalar çok git orada kur. Efendim bir tanesi olsun da diğerleri de mesajlarını versin. Dert başka dert ne diyor bi tanesi sözüm ona sanatçı. Terör estiren kişi sanatçı olmaz. Ne diyor; 'Mesele Gezi Parkı mı ya hala anlamadın mı?' Şu hale bak. Mesele Gezi Parkı değil mesele bu iktidarı devirmek. Bu iktidarı indirmek istiyorsan bunun yeri seçimdir. Niye dürüst olmuyorsunda abidik gubidik numaralar yapıyorsunuz.
 
MOBESELER'de hepsini tek tek tespit ettik
 
Hatalar yapılmış olabilir, istenmeyen manzaralar ortaya çıkmış olabilir. Ankara'da baktım ki yürüyen bir grubun önünde CHP'li vekiller yere çökmüş şov yapıyorlar. Sen milletvekilisin teröre fırsat vermemelisin. Ülkesine devletine yardımcı olmak. Ama bunlar terör estirmek isteyenlerin önünü açmıştır. İstanbul'da Divan Oteli'ne giden CHP milletvekili benim Vali'me hakaret ediyor. Kim bu CHP milletvekili? Bunların meşrebi cibiliyeti bu. Bunların tarihi bu çünkü sandıkta alamadıkları neticeleri buralardan alacaklarını zannediyorlar. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum; polisimizin yanlışı varsa onu sorgularız ama polisimize şiddet gösterenleri de tek tek inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bütün MOBESE kameralarında kayıtlar var. Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız. Arkadan lojistik destek verenleri de deşifre edeceğiz. Dünyanın değişik yerlerinden gelip Taksim'deki olaylara karışanların ne işi var? Hatay'da da bunları gördük. Bu olayları organize edenler olarak gördük. 
 
Bazı okul müdürleri okula gelmeyin diyor
 
Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine öğretmenlerine sesleniyorum; ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul emiyorum. Bu yavrularımızı size teslim ettik anarşist olsun diye teslim etmedik. Birilerinin mitingine derslerden çıkararak gönderen değil. İmtihan var bugün okula gelmeyin diyorlar. 
Sabah 4.5'e kadar tencere tava hep aynı hava. Bunları çalanlar hava mı görmek istiyorsunız buyurun size hava. Bak burada başı açığıyla başı örtülüyle yediden yetmişe bir dayanışma var. Burada beraberlik var kardeşlik var burada vatanseverlik var burada kavga yok burada gürültü yok yakma yıkma yok. Şefkat var. 
 
Başörtülü kardeşlerime el uzatanlardan hesap soracağız 
 
Benim başörtülü kardeşime, yanında yavrusu olmasına rağmen orada şiddet uygulayanlara, camiye ayakkabılarıyla girip orayı işgal edenlere orada alkol kullanan saygısızlara hukuk çerçevesinde gereken hesabı mutlaka soracağız. 
 
Niye rahatsız oluyorsun 
 
Aramızda bulunan MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bahçeli rahatsız olmuş. Niye rahatsız oluyor herzamanki üslubuyla. Saadet Partili kardeşlerime.. Aralarındaki bazıları bunun siyasi bir rant olduğunu iddia ediyor yazıklar olsun. Nasıl böyle dersin. 46 milyar dolarlık İstanbul'a 3. havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan dünyanın en büyük havalimanını yap işlet devret modeliyle ihale ettik. Bunu tabi hazmedemediler. 2017'de hizmete giriyor. Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap veremiyor. Alan ihtidyaca cevap vermiyor. Ama şimdi yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havalimanını yapıyoruz. 
 
Faiz lobisi çıldırıyor
 
Faiz lobisi çıldırıyor. Niye ? Bu para onların cebinde kalacaktı. Bu yol oldu 16 bin KM ile. Okul oldu hastane oldu enerji santralleri oldu, adalet sarayları oldu, emniyet binaları oldu. Türkiye'nin her yerinde 2 milyar 800 milyon ağaç ve fidan oldu.
 
IMF borcu bitirdik
 
İstanbul borsası 93 bine çıktı. Merkez Bankası döviz rezervi 27.5 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktı. Rekor kırdı. Gösterge faizi yüzde 63'tü. Devlet bu rakamlar borçlanırken bu faiz tarihinin en düşük seviyesine 4.61'e indi. Bizim kazancımız 642 milyar. Faiz lobisi çıldırıyor. Niye ? Bu para onların cebinde kalacaktı. Bu yol oldu 16 bin KM ile. Okul oldu hastane oldu enerji santralleri oldu adalet sarayları oldu emniyet binaları oldu. Türkiye'nin her yerinde 2 milyar 800 milyon ağaç ve fidan oldu.
 
Çıkmış bir partinin başkanı hesap yaptım, 780 bin metre karelik Türkiye'ye bu kadar ağaç dikilmez diyor. Sen matematikten de anlamazsın çevrecilikten de. Senin başka mesailerin var ama git Orman Bakanıma bir tezgahından geç. 4 kredi derecelendirme kuruluşu art arda Türkiye'nin kredi notunu Mayıs ayı içinde arttırdı. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. 14 Mayıs'ta son taksidi ödedik ve borç defterini kapattık. 
 
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan da göremezler 
 
Bu ülke demokratik, laik bir hukuk devleti. Neden bu yollara düştünüz. Dolmabahçe'ye giderken yollarda tek bir kilit taşı göremedim. aman yarabbim oralar tanınmaz hale getirilmiş. Bu nasıl vatanseverlik bu nasıl vatanseverlik? Çevreciyim diyenler buları aralarında nasıl barındırdılar. Buradan tüm gençlere sesleniyorum; bakanlar kurulu toplantısında daha fazla vakit ayırdım. Geldiler dertlerini anlattılar ama çıkınca başka bir şey diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan da göremezler hiç kusura bakmasınlar. 
 
Diyorlar ki sayın Başbakan çok sertsin. Bazıları da diktatör diyor. Bu nasıl diktatör ki sizin gibi o gezi parkını işgal edenlerle samimi çevrecileri kabul ediyor. Böyle bir diktatör var mı yahu dünyada. Orada size gösteri yaptırtacak ha. Mümkün mü? Biz bu milletin hizmetkarıyız, hizmetkarı.
 
Reyhanlı'da 53 kardeşimi katlettiler
 
Mesele Gezi Parkı değil diyorlardı ya mesele başka. Önce partimin genel merkezine Lav silahıyla saldırdılar. Odama saldırdılar ardından Reyhanlı'da 53 kardeşimi katlettiler. Şimdi bu olaylar da zincirin bir parçası. Bu gösterilerde yer alan kardeşlerime sesleniyorum: Mesele Gezi Parkı ağaç çevre değil. Mesele demokrasi milli irade mesele millet. Asıl mesele Türkiye'dir. o gösterilerde yer alan kardeşlerim artık bunu görsün. Bu oyunu hep beraber bozmalıyız. O gösterilerde yer alan kardeşlerim hedefin birliğimiz bütünlüğümüz olduğunu görsün.
 
Gazi Mustafa Kemal’i de istismar ediyorlar
 
Çok enterasan. Ellerinde Türk bayrağıyla geziyorlar, Türk bayrağını yakanlarla beraber oluyorlar. Tabi bu arada Gazi Mustafa Kemal’i de istismar ediyorlar. Ama Gazi Mustafa Kemal ile bölücülerin posterlerini yan yana taşıyorlar. Şimdi ben buradan CHP’ye sesleniyorum. CHP’nin kuyruğuna takıldığı sözüm ona ulusalcılara sesleniyorum. Atatürk Kültür Merkezi’ne asılan o paçavralar içine sindi mi?
 
Bugün çok anlamlı bir yıldönümünü yad ediyoruz
 
Bugün 16 haziran. Çok anlamlı bir yıldönümünü yad ediyoruz. Bundan 63 yıl önce Menderes Başbakanlığı'ndaki hükümet şu İstanbul'un minarelerinden ezan iç karartıcı kulak tırmalayıcı bir sesle Tanrı Uludur diyorlardı. 1950'de merhum Adnan Mernderes bugün büyük zulme son verdi. Minarelerde ezan aslıyla Allah'u Ekber diyerek okunmaya başlandı. Biz ölüm haktır Allah'ın verdiği ömrü Allah'tan başka alamaz biz buna inanmış insanlarız. Biz milletimizle kucaklaşmışız. Milletimizle bütünüz. Bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek.
 
Tencere tava çalanlara sesleniyorum
 
Şimdi tencere tava çalanlara sesleniyorum; sizler de benim vatandaşlarımsınız. Bu tencere tavayı gece yarılarında çalacağınıza gelin meydanlarda çalın verin buradan mesajınızı. Hiç kimseyi dışlamadan, kimseye hor bakmadan kimsenin hayat tarzına müdahale etmeden kardeşlik hukukunu gözeterek yaşayacağız.
-
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER