BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 18 ZAM

Belediye işçilerine yüzde 18 zam

BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 18 ZAM
Belediye işçilerine yüzde 18 zam

 
Ankara Yenimahalle Belediyesi, işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için bir adım daha attı. Yenimahalle Belediyesi ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
 
Belediye çalışanı 286 işçinin daha iyi şartlarda çalışmalarına olanak sağlayacak, sözleşmenin imza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, DİSK ve Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş, sendika yetkilileri, Yenimahalle Belediyesi meclis üyelerim ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.
 
ALIN TERİNİN HAKKINI VERMEK
 
Belediye işçileri tarafından ayakta alkışlanarak karşılanan Yaşar, "Hayatım boyunca emeğin, alın terinin hakkını vermek için çalıştım. Alın terinin karşılığını gününde vermek benim en önemli önceliğimdir" dedi.
 
Geçen 5 yılın Yenimahalle tarihine altın harflerle yazılacağını kaydeden Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi sizlerin sayesinde insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe haline geldi. Bu zafer hepimizin. Sizlerin sayesinde Yenimahalle'nin bütün sokaklarında başım dik dolaşıyorum. Bu göreve gelmeden önce de Fethi ağabeydim, şimdi de herkesin Fethi ağabeyiyim. İnanıyorum ve güveniyorum ki açık ara farkla bir 5 yıl daha Yenimahalle'ye hep birlikte hizmet edeceğiz." diye konuştu.
 
"EMEKTEN YANAYIM"
 
İşçilerin haklarını her daim koruduğunu ve personelinin maaş, ikramiye ve kıdem tazminatlarını gününde ödediğini kaydeden Yaşar, "Çayyolu'nu bizden alarak bir kolumuzu kopardılar. Yenimahalle'yi ekonomik olarak, siyaseten ve prestij olarak küçülttüler. Ama ekonomimizin küçülmesine rağmen bugün toplu sözleşme imzalıyoruz. Çünkü ben emekten yanayım. Bu sözleşme ile yüzde 15 ila yüzde 18 arası zam alacaksız. Toplu sözleşmeden doğan farklarınızın da ay sonuna kadar ödenmesi için talimat verdim." dedi.
 
Personelinden seçim dönemlerinde çıkan asparagas haberlere itibar etmemelerini isteyen Yaşar, "Hiç kimsenin ekmeği ile oynamadım, oynamayacağım. Size sahip çıkacağım. Ama sizler de aldığınız paranın karşılığını çalışarak ödeyeceksiniz. Halkımıza güler yüzle hizmet edeceksiniz. Hepimiz Yenimahalle'ye en iyi hizmeti vermek için seferber olacağız. Hep beraber çok güzel bir Yenimahalle'yi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız" ifadelerini kullandı.
 
SOSYAL BELEDİYECİLİK
 
DİSK ve Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş ise Yenimahalle Belediyesi ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin oldukça güzel bir ortamda geçtiğine vurgu yaparak belediye yetkililerine emeğe sahip çıktıkları için teşekkür etti.
 
30 Mart'ta alın terine önem verenlerin kazanmasını temenni eden Kütükbaş, "30 Mart'ta Yenimahalle halkı, belediye başkanını seçecektir. Ama bizler emekten yana olan işverenimizi seçeceğiz. Bu bilinçle hareket ederek karar veriniz." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER