BEŞİKTAŞ, ANTEP VE BURSAY'YA UEFA ŞOKU

Beşiktaş UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi

BEŞİKTAŞ, ANTEP VE BURSAY'YA UEFA ŞOKU

BEŞİKTAŞ’A ŞOK

UEFA'nın Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a Avrupa kupalarından men cezası vermesinin nedeni ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın geçen sezon UEFA lisansı alırken hatalı mali bilgilendirmede bulunduğu tespit edildi.

Bursaspor'un 2007-2008 sezonunun başında kadrosuna kattığı ve yalnızca 6 maç oynattığı Collins Mbesuma'nın ödemelerini yapmadığı için ceza aldığı öğrenildi.

Gaziantepspor'un ise Tabata, Popov ve Wagner'in bonservis ücretlerinin tamamını ödemediği gerekçesiyle Avrupa'dan men edildiği iddia edildi. 

 

 Beşiktaş önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'ne verilen 500 bin Euro'luk cezayı kaldırdı, 200 bin Euro'ya indirdi. 2 yıl men istemi ise Beşiktaş yönetiminin iyi savunması gerekçesiyle 1 yıla indirildi.

BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDAN 1 YIL MEN EDİLDİ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), mali konularla ilgili Disiplin Komitesi’ne sevk edilen Beşiktaş Kulübü’ne, bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. UEFA'nın Beşiktaş'ın finansal durumundaki sıkıntıdan dolayı 1 yıl men cezası verdiği belirtildi. UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'ne verilen 500 bin Euro'luk cezayı kaldırdı, 200 bin Euro'ya indirdi. 2 yıl men istemi ise Beşiktaş yönetiminin iyi savunması gerekçesiyle 1 yıla indirildi.

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıda, siyah-beyazlı kulübe bir yıllık ceza çıktı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta’nın da katıldığı ve savunmalarını sunduğu toplantı sonrasında UEFA, Beşiktaş’ı 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men etti.

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.
BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMAN: "KARARA İTİRAZ ETMEK İÇİN CAS'A GİDECEĞİZ"

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kararı CAS'a taşıyacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Böyle bir karar çıktığı için üzünütlüyüm. Bu, Avrupa maçlarına katılamama üzüntüsü değil. Beşiktaş adına üzülüyorum. Beşiktaş 110 senelik camia. Bu dönemde hep hükümlülüklerini yerine getirmiş bir camia. Şimdiye kadar aldığımız böyle bir ceza yoktu. Önümüzdeki sezon için Beşiktaş UEFA maçlarına katılamayacak. 200 bin Euro da ceza verildi. Karara itiraz etmek için CAS'a gideceğiz. Şahsi olarak üzüntülü olmamın sebebi, Beşiktaş'ın böyle şeylerle muhattap olmasıdır."

Kulüp avukatı Emin Özkurt ise şu ifadeleri kullandı:
"Biraz evvel UEFA Tahkim Kurulu'na dosyamızı verdik. 1 Mayıs'ta da dosyamızı izah edip ertelemeli bir ceza almıştık. Bugün gerçekleşen toplantıda "Önümüzdeki ilk UEFA müsabakasına gitmesin" yönünde bir karar çıktı. İkinci bir boyutu, maddi anlamdaki talebimiz kısmen kabul edildi. 500 bin Euro'luk ceza kalktı, 200 bin Euro ceza verildi. UEFA Tahkim Kurulu kararlarına itiraz için CAS'a başvuracağız. Daha sonra gerekli adımlar atılacaktır."

Yalçın Karadeniz: Şoktayım, içim kan ağlıyor
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Siyah beyazlı takımın Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesini değerlendirdi.
Karadeniz, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Fevkalade üzüntülüyüm. Açıkçası böyle bir karar beklemiyordum. Şoktayım desem yeridir. Söylemek istemiyorum ama bundan böyle gelecek yönetimlerin mali tabloya dikkat etmesi konusunda fevkalade bir uyarıyı UEFA da verdi diye düşünüyorum. Ama içim kan ağlıyor."

AVRUPAYA KİM GİDECEK

UEFA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Avrupa kupalarından 1 yıl men etmesinden sonra en çok merak edilen konu, gelecek yıl Avrupa'ya kimin gideceği.

UEFA, mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Men edilen Beşiktaş'ın yerine UEFA'ya, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu Bursaspor'un ardından 2. sırada tamamlayan Eskişehirspor gidecek. Kupa finalisti Bursaspor'un yerine ise gidecek olan takım, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu 3. bitiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor...

Bir iddiaya göre de, Bursaspor'un yerine Türkiye Kupası yarı finalisti Kardemir Karabükspor'un UEFA'ya gideceği yönünde...

İşte Avrupa'ya gidecek takımlarımız...

Şampiyonlar Ligi: Galatasaray, Fenerbahçe
UEFA Avrupa Ligi: Trabzonspor, Eskişehirspor, İstanbul BŞB

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER