"Beslenme Çantaları Boş Kalmasın Projesi"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesinin ortaklaşa yürüttüğü "Beslenme Çantaları Boş Kalmasın" projesi, 3 okulda bin öğrenci ile başlatıldı.

"Beslenme Çantaları Boş Kalmasın Projesi"
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesinin ortaklaşa yürüttüğü "Beslenme Çantaları Boş Kalmasın" projesi, 3 okulda bin öğrenci ile başlatıldı.

Özellikle göç alan bölgelerinde yeterli beslenemeyen ve süt içemeyen anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan proje, merkez Yıldırım ilçesindeki Nurettin-Gülten Kutlucan İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle başlatıldı.

Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam katıldı.

Törende konuşan Vali Harput, çocukların başarısının sağlıklı ortamlarda yaşamaları ve sağlıklı beslenmelerinden geçiğini belirterek bu kampanyanın tüm okullarda uygulanmasını istediğini belirtti.

Projenin çok değerli ve anlamlı olduğunu söyleyen Harput, şöyle devam etti:

"Bursa'da yaşayan herkesin eşit derecede en iyi şartları taşıması için Valilik olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gazlı içeceklerin yerine ısrarla ben süt tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz biz okullarda gazlı içecekleri yasakladık, onun yerine süt tavsiye ediyoruz."

Bu tür organizasyonlardan mutluluk duyduğunu belirten Atilla Gülsar ise

"Hedefimiz çocuklarımızı günün koşullarına uygun olarak, çağdaş mekanlarda onların önünü açacak şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Bu güzellikleri yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, öğrencilerle sınıfa giren Ertuğrul Sağlam büyük ilgi gördü.

Sağlam, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, "Şampiyonluğumuzun yansıması olarak süt ve 'şampiyon çörek'le çocuklarımıza destek oluyoruz. Biz de konum ve sorumluluğumuz gereği bu projeye destek olmaya çalışıyoruz. Projenin mimarlarına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Duyarlılık sahibi herkesi bu projeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Ertuğrul Sağlam, Bursaspor formalarını imzaladı.

Konuşmaların ardından Harput, Gülsar ve Sağlam, çocuklara "şampiyon çörek" ve süt dağıttı.

Vali Şahabettin Harput çocuklara süt içirdi ve çörek yedirdi.

Heyet üyeleri, çocuklarla sohbet edip fotoğraf da çektirdi.



Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER