BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN HUKUKSUZ UYGULAMALAR

BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN HUKUKSUZ UYGULAMALAR
  
İstanbul Valiliği  Kasım ayında okul ve kurumlarda bulunan norm kadro fazlası öğretmenlerin bilgilerini okul ve kurum müdürlüklerinden istemişti. Daha sonra onlardan form dilekçe değil de normal dilekçeyle birlikte tayin istedikleri okulları belirten dilekçeler okul ve kurum müdürlerinin üst yazısıyla istenmişti. İstanbul valiliği 04.12. 2012 tarihinde uygun olanların tayinlerini yapmıştı.
Bir gün sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Sayın Muammer Yıldız 05.12. 2012 Tarih ve 903.07/ -160584 Sayılı yazısıylaİlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine “İlçeniz Okul ve Kurumlarda Norm fazlası olarak görev yapan öğretmenlerden isteğe bağlı dilekçe vererek atamaları yapılanların eski görevinden ayrılma yeni görevine başlama işlemlerinin eğitim öğretimi aksatmamak kaydıyla en geç 2.Yarıyıl tatili başlangıcına kadar yapılması hususunda gereğini rica ederim” konulu bir yazı göndermiştir.
            Bu yazıya mal bulmuş mağrip gibi sarılan ilçe müdürleri okulda ve ya bölgede ihtiyaç var diyerek norm kadro fazlası olarak tayini çıkan öğretmenlerin bazılarının ilişiklerini kesmemektedir. Anlaşılamayan bir durum ise okullarında zaten norm fazlası olan öğretmenlere nasıl ihtiyaç olunduğudur.
            Beykoz Karlıktepe İlköğretim Okulunun İlkokul olması sebebiyle ders saatleri toplamı 6 saat olan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Norm Kadro fazlası olduğu için gönüllü olarak tayin istemiştir. 04.12. 2012 Tarih ve 159995 Sayılı karar nameyle Üsküdar Mehmetçik Ortaokuluna atanmıştır. Tayininin çıktığı okul müdürünün ilgiliyi arayıp ihtiyaç olduğu için bir an önce görevine başlamasını talep etmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürüyle yapılan görüşmede İlçe müdürü olumlu yaklaşmıştır. İlgilinin ilişik kesme çalışmaları esnasında Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ilgilinin kendi okulunda 6 saat dersi ve Paşabahçe İlköğretim okulunda Sosyal Bilgiler dersinde de görevlendirildiğini için ihtiyaç vardır yazısı istemesine rağmen okul müdürlüğü ilişik kesme yazısında “okullarında 6 saat Sosyal Bilgiler dersi olduğunu ve okul imkanlarıyla bu dersi doldurabileceğini bildiren bir yazı yazdığı duyumları alınmıştır. Norm kadro fazlası olarak tayin kararnamesi çıkan Sosyal Bilgiler öğretmeni  17 Aralık 2012 Tarihinde ilişik kesmek için Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiğinde; İlçe Müdürlüğü  tarafından ilişiği kesilmediği gibi yazışma kurallarına uygun olmayan bir şekilde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün 05.12. 2012 Tarih ve 903.07/ -160584 Yazısı eline tutuşturulduğu duyumları alınmıştır.
            Hukukun ve yazışma kurallarının hiçe sayıldı bir keyfiyet yaşanmaktadır.
1- Karlıktepe İlköğretim Okulundaki 6 saat Sosyal Bilgiler Öğretmenin gireceği ders olmasına rağmen nasıl ilişiği kesilmemektedir?
2- Alınan duyumlara göre okul müdürünün bir mağduriyet olmayacağı yazı yazmasına rağmen  neden ilişiği kesilmemiştir?
3-Yoksa Paşabahçe İlköğretim Okulunda hatırlı kişiler mi, hatırlı veliler mi devreye girmiştir?
4-Paşabahçe İlköğretim Okulu hukuksuzca korunuyor mu?
5-Paşabahçe İlköğretim Okulu normu ihtiyacını neden bildirmemiştir?
6-Aynı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili öğretmeni sene başında yalnızca 6 saat ders vererek aylık karşılığı girmekle mecburi olduğu 15 saat vermemiştir?
7-Bir başka okulda aylık karşılığından fazla derse giren öğretmenden dersler alınıp ta ilgili öğretmene aylık okutacağı ders karşılığında neden verilmedi ve gereksiz yere ödenen fazla ders ücretin hesabı kimden sorulacak?
8- Yoksa Beykoz İlçesindeki okullarda hiç kimse Sosyal Bilgiler ve grubu derslerinden ücret almayıp ta yalnızca aylık karşılığı mı derse girdiler?
9-Üsküdar Mehmetçik Ortaokulu kendisine kadrolu  Sosyal Bilgiler  öğretmeni atanmasına rağmen  ücretli öğretmen çalıştıracaksa, neden Paşabahçe ilköğretim Okulu çalıştıramıyor?
10-Yine alınan duyumlara göre Üsküdar Mehmetçik Ortaokulunun bulunduğu Çengelköy Mahallesinde oturan ilgili öğretmenin rahat etmesi ve daha verimli olabilmesi önleniyor?
11-Beykoz’daki okulun dersleri ve öğrencileri  değerli de; Üsküdar’daki okulun dersleri ve öğrencileri değersiz mi?
12-Aynı Beykoz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kız Meslek Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmeninden birisi Anadolu Lisesinde görevlendirilmesine  rağmen norm kadro fazlası olan beden eğitimi öğretmeninin ilişik kesme işlemini problemsiz yapmıştır.
13-Bu hesaba göre  Beykoz Anadolu Lisesinde boş geçecek derslerin Paşabahçe ilköğretim Okulu kadar önemli değil midir.
14-Her iki okulda 17 Aralık günü ilgili öğretmenin ilişiğini keseceği hesabıyla yeni ders programı yapmış ve öğrenciler duyurmuştur. Öğretmenler ve öğrencilerde yeni program doğrultusunda hareket etmişlerdir. Bu durum her iki okul için gereksiz ve lüzumsuz bir karışıklığa meydan vermiştir
           
            Son olarak bir çok İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünün tayini çıkan  norm kadro fazlası  öğretmenlerin ilişik kesme işlemlerini tamamlamalarına rağmen BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ‘ün bu kafa karıştırıcı işlemini anlamak mümkün değildir!
 
 
Yönetim Bilimi ve Planlama   Uzmanı
Mehmet ARSLAN
Uluslar arası Avrasya Eğitimciler Federasyonu İstanbul Temsilcisi
 
 
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER