BEYOĞLU BELEDİYESİ 12'NCİ SEMT KONAĞINI AÇTI

Beyoğlu Belediyesi 12’nci semt konağı açtı.

BEYOĞLU BELEDİYESİ 12'NCİ SEMT KONAĞINI  AÇTI
BEYOĞLU BELEDİYESİNİN 12’NCİ SEMT KONAĞI AÇILDI

Beyoğlu Belediyesi’nin 12’nci semt konağı açtı. Hacıahmet Semt Konağı’nı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş ile birlikte açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Mahallenin merkezine konakları yerleştiriyoruz. Sırada yeni konaklarımız var" dedi Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri arasında yer alan ve mahalle kültürünü yeniden canlandıran Beyoğlu Belediyesi semt konaklarının 12’ncisi olan Hacıahmet Semt Konağı’nın açılış kurdelesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte kesti.

DEMİRCAN: SIRADA YENİ SEMT KONAKLARI VAR

Açılışta konuşan, Başkan Demircan, Beyoğlu'nda 250 bin kişinin yaşadığını, gündüz bu nüfusun 1.5 milyona çıktığını söyledi. Beyoğlu'nda 45 mahalle bulunduğunu belirten Demircan, ''Beyoğlu Belediyesi olarak 250 bin nüfusumuz var. 12 tane semt konağı yapmış durumdayız. Her 20 bin kişiye bir konak hizmet veriyor. Bu konaklarla hem genel hizmetleri, hem de yerel hizmetleri vatandaşa mahallesinde, evinin birkaç metre ötesinde veriyoruz'' diye konuştu. "Mahallenin merkezine konakları yerleştiriyoruz" diyen Demircan, mahalleleri konaklar vasıtasıyla yeniden bir yaşam üssüne dönüştürdüklerini kaydetti. Semt konaklarında kadınların hayata katıldığını, çocukların geleceğe hazırlandığını ifade eden Demircan, "Şehrin sunduğu bütün imkanları, bütün insanlarımız için ulaşılabilir yapıyoruz. Her bir konağımız; hem bir muhtarlık, hem bir sağlık ocağı, hem bir belediye, hem bir eğitim yuvası, hem bir iletişim merkezi. Sırada yeni semt konaklarımız var” dedi.

SEMT KONAKLARI TAKDİR TOPLADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan yaptığı konuşmada, semt konağının hizmetleri karşısında çok duygularını ifade ederek,“ Beyoğlu’nun semt konakları bakanlık olarak düşündüğümüz hizmetlerle çok örtüşüyor. Mahalleyi ve aileye direk hizmet eden, hizmeti vatandaşın ayağına getiren bu semt konakları örnek teşkil ediyor. Gururla tebrik ediyorum” dedi. Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, son derece anlamlı bulduğum bir yerel çalışmanın açılışında bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, temel atma törenine katıldığı Hacıahmet Semt Konağı’nın kurdelesini keserken gururlandığını, Beyoğlu’ndaki semt konaklarının mahalleyi bir arada tuttuğunu söyledi.

MİNİKLER AÇILIŞA DAMGASINI VURDU

Katılımın yüksek olduğu semt konağının açılışına Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses’in yanı sıra, Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, ilçe protokolü, Beyoğlu Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle halkı katıldı. Açılış programı semt konakları kadınlar korosunun mini konseri ile başladı. Ardından, semt konaklarının müzik atölyelerinde eğitim alan gençler enstrümantal bir dinleti sundu. Semt konakları anaokulu öğrencilerinin dans ve sahne performansları ise büyüklerden alkış ve takdir aldı. Program sonunda hizmet verecek eğitim salonlarını, birimleri ve semt konaklarında üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergisini gezdi. Başkan Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Doç. Dr. Asan’a ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş’a semt konaklarının hatırası olarak hediye takdim etti.

ESKİ İSTANBUL KONAKLARINDAN ESİNLENİLDİ

Hacıahmet mahallesinde inşa edilen ve mahalle ile aynı adı taşıyan semt konağı İstiklal ve Yenişehir mahallelerine de hizmet verecek. 1000 metrekarelik alan üzerine kurulu olan semt konağı ile halkın yaşam kalitesini artırılması, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal-yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete anında ulaşılması hedefleniyor. Mimari özelliğiyle eski İstanbul konaklarını andıran ve 5 kat olan semt konağı ilçede hizmet veren diğer 11 semt konağındaki hizmetlerin aynısını mahalle halkına ulaştıracak. Zemin katında sağlık ocağı bulunan semt konağı aile hekimliği sistemine entegre edildi. Birinci katında çok amaçlı salon ile kültürel etkinlik merkezi, ikinci katında eğitim sınıfları ile internet cafe yer alıyor. En üst katında ise konferans salonu niteliğinde çok amaçlı salon bulunuyor. Ayrıca semt konağının yanında muhtarlık ve PTT ödeme merkezi yer alacak. Semt konağında, ayrıca, sosyal yardım bürosu, aşevi, çamaşırhane, duşhane, anaokulu hizmet verecek.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER