BİRLEŞİK KAMU-İŞ BAŞKANI KÜTÜK: TÜSİAD'IN ANAYASA TASLAĞI KABUL EDİLEMEZ

Kütük, TÜSİAD’ın Anayasa’da yer alan değiştirilemez hükümleri tartışmaya açan Taslağı’nı kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, “Boyner’den, ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği kesin olan anlamsız ‘bölünme-mutluluk’ denklemi yerine ‘sömürü-mutluluk’ denklemi üzerinde kafa yorması, sermayenin insanoğlunun mutluluğuna pranga vurduğu sömürü düzeni hakkında da sömürülenlerin mutluluğunu gözetecek değerlendirmelerde bulunmasını bekliyoruz” dedi.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ BAŞKANI KÜTÜK: TÜSİAD'IN ANAYASA TASLAĞI KABUL EDİLEMEZ
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, TÜSİAD’ın Anayasa’da yer alan değiştirilemez hükümleri tartışmaya açan Taslağı’nı kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, “Boyner’den, ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği kesin olan anlamsız ‘bölünme-mutluluk’ denklemi yerine ‘sömürü-mutluluk’ denklemi üzerinde kafa yorması, sermayenin insanoğlunun mutluluğuna pranga vurduğu sömürü düzeni hakkında da sömürülenlerin mutluluğunu gözetecek değerlendirmelerde bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük yaptığı yazılı açıklamaya göre, “TÜSİAD’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ruhunu yaşatmaya yönelik olarak Anayasa’da yer alan değiştirilemez hükümleri tartışmaya açan taslağı’nı kabul edilemez buluyoruz” dedi. Türkiye’nin bağımsızlığına, egemenliğine, hürriyetine, Cumhuriyetine ve milletine yakışır ve yaraşır bir Anayasa’dan yoksun olduğunu kaydeden Kütük, “Toplumsal mutabakatın sağlandığı bir ortamda, tüm siyasi anlayışların, kamuoyunun, düşünce kuruluşlarının, üniversitelerin, sendikaların özgür ve hür bir medeni ortamda yeni Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı değerlendirmesi ve yine toplumsal bir mutabakatın eseri olarak çağına ve ulaşmak istediği medeniyet seviyesine uygun bir Anayasa’yı hazırlayacak ve uygulamaya koyacaktır. Bu noktada elbette, toplumun değişik katmanlarının değişik ve farklı görüş ve anlayışlarını kamuoyu ile paylaşmaları yararlı ve önemlidir. Ne var ki, toplumsal mutabakat konusu olmuş temel değer ve hususların ve asgari müştereklerin tartışma konusu yapılarak bir takım zümreleri tatmin etme adına dile getirilmesi değersizdir, önemsizdir ve Yeni, Sivil bir Anayasa özleminin önündeki en büyük engel olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kütük, sadece Anayasa metnini bir sivilin hazırlamış olmasının onu sivil bir Anayasa yapmaya yetmediğini vurgulayarak, bu çerçevede Cumhuriyet’in kazanımlarına koşulsuz sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, demokratik, özgürlükçü ve herhangi bir sınıf ve zümrenin egemenliğine değil; doğrudan millet iradesine dayanan bir Anayasa için katkı sunulmasının Türkiye adına bir görev olduğunu kaydetti. Yaşanılan dünyanın bugünüyle ve yarınıyla bir tarihi dönemeçten geçtiğini dile getiren Kütük, “Yüzyıllardır en kanlı savaşların, en büyük çıkar mücadelelerinin yaşandığı Ortadoğu, bugün de en kanlı savaşların, en büyük mücadelelerin merkezinde bulunmaktadır. Şüphesiz; her yönüyle yaşadığımız gerçeklik, yarını bugün olduğundan daha öngörülemez kılmaktadır. Bu noktada, elbette ülkemiz ve ulusumuz açısından son derece önemli olan ve korunması gereken husus; birlik ve beraberliğimizin, üniter yapı ve bağımsızlığımızın yaşanan fırtınadan herhangi bir zarar görmeksizin muhafaza edilmesidir” dedi.

Kütük, Anadolu topraklarının maddi ve manevi zenginliğini tadan, bu topraklarla var olan herkesin, bu toprakları aydınlık, bağımsız ve onurlu bir ülkeye dönüştürmeye yönelik kurucu iradeye saygı göstermesini beklediklerini belirterek, “Boyner’den, ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği kesin olan anlamsız ‘bölünme-mutluluk’ denklemi yerine ‘sömürü-mutluluk’ denklemi üzerinde kafa yorması, sermayenin insanoğlunun mutluluğuna pranga vurduğu sömürü düzeni hakkında da sömürülenlerin mutluluğunu gözetecek değerlendirmelerde bulunmasını bekliyoruz” dedi


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER