BOMBALI SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ SOKAKTA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

BOMBALI SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ SOKAKTA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının gerçekleştiği Merasim Sokak'ta güvenlik önlemlerine ilişkin dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı. Patlamanın olduğu sokağın iki yıl öncesine kadar servislerin geliş ve kalkış saatlerinde trafiğe geçici olarak kapatıldığı ancak trafik sıkışıklığına ilişkin şikayetler nedeniyle uygulamaya son verildiği öğrenildi

Ankara'daki bombalı saldırının düzenlendiği Merasim Sokak, bir süre öncesine kadar servislerin hareket saatlerinde trafiğe kapatılıyordu. Ancak trafik sıkışıklığına ilişkin şikayetler nedeniyle uygulamaya son verilmişti. Benzer güvenlik önlemlerinin alınması tekrar gündemde.

Merasim Sokağı iki yıl öncesine kadar servislerin geliş ve kalkış saatlerinde trafiğe geçici olarak kapatılıyor ve hiçbir aracın sokağa girişine izin verilmiyordu. NTV'nin haberine göre aynı uygulamada, sokağın Eskişehir yolunu kestiği noktadaki trafik ışıklarında da hiçbir araç, kırmızı ışık yansa dahi durdurulmuyordu.

Ancak bu uygulamaya yarattığı trafik yoğunluğu ve vatandaşların yoğun şikayetleri nedeniyle son verildi. Sokak mesai saatleri başlangıç ve bitiminde askeri servis araçlarının yanı sıra sivil araçların da kullanımına açıldı. Yaşanan bombalı saldınının ardından servislerin güvenliği konusu yeniden masaya yatırıldı. Seçeneklerden biri eski uygulamaya tekrar dönülmesi yönünde.

Türk Silahlı Kuvvetleri persolelinin trafik akışının yoğun olduğu kritik kavşaklar ve güzergahlar üzerinde toplanması yerine daha korunaklı olan askeri kampüs içindeki alanlarda servislere binmesi diğer bir seçenek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki kritik karargahlarında servisler için düzensiz saat uygulaması bulunuyor. Servisler hiç bir zaman aynı saatte kaldırılmadığı gibi zaman zaman güzergah değişikliğine de gidiliyor. Bu uygulamanın Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerdeki karargahlarda da devreye sokulabileceği belirtiliyor.

Kaynak: NTV
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER