"Borazan" Antalya'da duramadı!

Antalya'da YGS skandalını protesto eden liselilerin fotoğrafını çekip yuhalamasıyla gündeme gelen ve uzun süre istifası talebiyle protesto edilen Vali Yardımcısı Metin Borazan, başka kente tayinini istedi.

"Borazan" Antalya'da duramadı!

Antalya’da 9 Nisan günü YGS’deki şifre iddialarını protesto eden bir grup genci yuhalayan ve fotoğraflarını çeken Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan tayin istedi.

Antalya’da tatil günü Cumhuriyet Meydanı’nda karşılaştığı  yaklaşık 40 kişilik grubun önce fotoğraflarını çeken, ardından ‘yuh’ diyerek bağıran Borazan, başka bir kente vali yardımcısı olmak için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Borazan, 2009 yılında Antalya Vali Yardımcılığı’na atandığı için ayrıldığı Keşan Kaymakamlığı’na dönmek üzere açtığı davayı kazandı. Ancak Antalya’da kalmaya karar veren Borazan, “Artık Keşan'a gitmek istiyorum. Aralarında Mersin Vali Yardımcılığı’nın da bulunduğu birkaç kente atamam yapılması için başvurdum. Kararnamenin kısa süre içinde çıkmasını bekliyorum” dedi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verilen Borazan için İçişleri Bakanlığı’nın açtığı disiplin soruşturması ise halen devam ediyor. Soruşturma kapsamında Borazan’ın kaymakamlık yaptığı Edirne’nin Keşan ilçesi ile Antalya’da inceleme yapan 2 müfettişin Borazan hakkında 27 sayfalık rapor hazırladığı öğrenildi. Antalya’dan ayrılmak için kararname bekleyen Borazan ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?
2009 Ağustos ayındaki kararname ile Keşan Kaymakamlığı’ndan Antalya Vali Yardımcılığı’na atanan Metin Borazan, 9 Nisan Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gezinti yaptığı sırada karşılaştığı YGS eylemi yapan bir grup genci yuhalamıştı. Olaydan sonra kişisel tepkisini ortaya koyduğunu, fotoğrafları ise "bir fotoğrafçı olduğu ve yakaladığı karenin sanatsal değeri olduğu" için çektiğini söyleyen Metin Borazan hakkında suç duyurunda bulunulmuş ve idari disiplin soruşturması açılmıştı. Bu süreçte Keşan Kaymakamlığı’na dönmek için açtığı davayı kazanan Borazan, “Burada kalmak istiyorum” açıklaması yapmıştı.




 




Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER