BU KEZ ÖĞRETMEN ÖĞRETMENE SALDIRDI !

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, Midyat'ta, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşanan darp olayının ardından lise önünde, üyelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

BU KEZ ÖĞRETMEN ÖĞRETMENE SALDIRDI !

Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Eyyüp Değer, Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcisi İzzettin Cemiloğlu'nun Aktif Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Memet Ak ve aynı sendikanın üyesi Abdulvahap Özgün tarafından teneffüste öğrenci ve öğretmenler önünde darp edildiğini belirterek, Cemiloğlu'nun zorla lavaboya alınıp, üzerine kapı kapatıldıktan sonra darp edilmeye devam edildiğini, bunun da bu olayın planlı olduğunu gösterdiğini söyledi.


İzzettin Cemiloğlu'na saldıranların ve zihniyetlerinin ne kadar gaddar olduğunun su yüzüne çıktığını kaydeden Değer, şöyle konuştu: “Dikkat çekilmesi gereken diğer bir husus da bir eğitimcinin aynı okulda çalıştığı eğitimci arkadaşına gözü dönmüş bir gaddarlık, hunharca ve düşmanca saldırmasıdır. Buradan yetkililere, cumhuriyet başsavcılığına açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. İlkel devirlerden kalma yöntem ve tekniklerle insanların korkutulması, tehdit edilmesi ve en sonunda darp edilmesini; yetkililerin, demokratik hukuk devleti olmanın gereği olarak yasal müeyyideleri uygulayacağından hiç bir kuşkumuz bulunmamaktadır. Ve yine diyoruz ki, demokrasi, demokratik yöntemi hak edenler için geçerlidir.

 

Demokrasi, demokratik yöntemi kullanarak toplumu karanlıklara götüren ve onları kendine bağlayarak köleleştiren için değildir. Sendikacılığı henüz kavramamış yeni yetme sendikalara, köklü bir sendika olarak tavsiyemiz şudur, sendikacılık siyasetten, örgütlerden ve cemaatlerden bağımsız yapılmalıdır. Sendikacılık icbar ile değil, ikna ile olmalıdır. Sendikamız okul temsilcisi olan İzzettin Cemiloğlu hocamıza yapılan bu kabul edilemez kalleşçe saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.”


Basın açıklamasına öğrenciler de destek vererek, öğretmenlerini darp eden diğer öğretmenlere tepki gösterdi. Açıklamanın ardından, Şube yöneticileri darp edilen öğretmenin evine geçmiş olsun ziyaretine gittiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 10 yıl Önce

yazıklar olsun. Birde cemaat sendikasıyız, ılımlı islamı temsil ediyoruz derler. Darp edilen arkadaşa geçmiş olsun.

SIRADAKİ HABER