BURSA KADINA ŞİDDET İLE MÜCADELE EDECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan “Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız” sözleşmesine imza attı.

BURSA KADINA ŞİDDET İLE MÜCADELE EDECEK
BURSA KADINA ŞİDDET İLE MÜCADELE EDECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan “Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız” sözleşmesine imza attı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ortaklığında düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı’ konulu Bursa, Eskişehir, Bilecik Bölgesi Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde (Merinos AKKM) yapıldı. Toplantının açılışında konuşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, “Kadın erkek eşitliği, cinsiyetler eşitliği konusunda en büyük eksikliğimiz, bilgi ve algı konusundaki eksiklerimiz, kemikleşmiş ön yargılarımız, uygulamadan ve koordinasyondan kaynaklanan sıkıntılarımızdır. Ülkemiz yoğun bir sivil anayasa beklentisi içindedir. Bu çalışmaların, kadın-erkek fırsat eşitliği anlamında anayasaya yansıması için platform çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Birleşmiş Milletler Türkiye Kalkınma Programı (UNDP) Demokratik Yönetişim Program Müdürü Dr. Leyla Şen ise uluslararası sözleşmelerde, cinsiyetler arası eşitliğin olmazsa olmaz bir ilke olduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler Türkiye Kalkınma Programı tarafından bugüne kadar hayata geçirilen birçok projede Bursa’nın pilot il konumunda olduğunu hatırlatan Şen, Bursa’da başlayan bu toplantıların da amacına ulaşacağına inandığını kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat da toplumsal cinsiyet eşitliğinin, kadın ve erkeklerin hak, sorumluluk ve fırsatlara erişim eşitliğini sağlamak olduğunu söyledi. Eşitlik kavramından kastedilenin aynı olmak anlamına gelmediğini dile getiren Polat, birey olarak hak ve sorumlulukların kadın ve erkeklere eşit paylaşımının sağlanması gerektiğine değindi.

KADINLAR SOSYAL HAYATIN HER ALANINDA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanmasında eğitimin önemine vurgu yaptı. Bursa’nın sosyal politikalar üretimin konusunda öncü bir kent olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Yerel Gündem 21, Kent Konseyi, Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliği gibi oluşumları ilk kuran kent olan Bursa’nın fırsat eşitliğinin sağlanmasında konusunda da öncülük ettiğini vurguladı. Kadınların eğitim düzeyinin artırılması ve meslek sahibi olmasına yönelik çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden başkan Altepe, “Düzenlendiğimiz meslek edindirme kurslarının yüzde 70’i kadınlara yönelik branşları içeriyor. Yine sadece kadınlarımı hedef alan mobil eğitim projesi ile kadınlarımıza mahallelerinde bilgisayar eğitimi veriyoruz. Bizim öncelikli hedefimizin kadınlarımızın sosyal hayatın her alanında aktif bir konumda olmalarını sağlamak” diye konuştu. Bursa Valisi Şahabettin Harput da Valilik bünyesinde kurulan Kadının Statüsü Birimi tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Anayasada yapılan değişiklikle kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik önemli bir pozitif ayrımcılık sağlandığını hatırlatan Vali Harput, Saitabat Köyü’nde kadınların bir araya gelerek neleri başardığının herkese örnek olacağını vurguladı. TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül de komisyonun çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra hazırladıkları “Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız” sözleşmesine imza atmak üzere Başkan Altepe ve Vali Harput’u kürsüye davet etti. Sözleşmeyi salona okuyan Başkan Altepe ve Vali Harput daha sonra sözleşmeye imza atarak, erkeklerin de bu konuda önemli bir görev üstleneceğine vurgu yapmış oldu. Program, Bursa, Bilecik ve Eskişehir valiliklerinin konuyla ilgili sunumları ve tartışma oturumuyla devam etti.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER