BURSA'YA 10 BİN METREKARELİK PARK

Büyükşehir Belediyesi, 152 Evler Mahallesi’nde duvarlarla çevrili BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı park olarak halkın kullanımına açıyor.

BURSA'YA 10 BİN METREKARELİK PARK
BURSA’YA 10 BİN METREKARELİK PARK

Büyükşehir Belediyesi, 152 Evler Mahallesi’nde duvarlarla çevrili BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı park olarak halkın kullanımına açıyor.

Yapılaşma yoğunluğu nedeniyle mahallelerde yeşil alan ve sosyal donatı alanı için yer bulmakta zorlanan Büyükşehir Belediyesi, halkın nefes alacağı mekanların sağlanması için tüm imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu amaçla ilk olarak Beşevler Mahallesi’ndeki BUSKİ Su Deposu’nun bulunduğu alanı, ardından da Yavuzselim’deki su deposunun bulunduğu alanı park olarak halkın kullanımına açmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 152 Evler Mahallesi’nde de aynı yönteme başvurdu. Yüksek İhtisas Hastanesi ile Eğitim Caddesi arasında kalan ve BUSKİ tahsilât büroları ile su deposunun da bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alan park olarak halkın kullanımına açılıyor. Tüm alanları değerlendiriyoruz Park olarak projelendirilen BUSKİ’ye ait su deposunun bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan alanın mevcut kullanım durumu hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın da katıldığı inceleme gezisinde konuşan Başkan Altepe, Yıldırım gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde yeşil alan ve sosyal donatı alanı üretmenin zor olduğunu söyledi. Bu nedenle buldukları tüm alanları en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Burada da kullanabileceğimiz yaklaşık 10 bin metrekarelik alan var. Yıldırım’da böyle bir alan bulmak mümkün değil. Su deposunu güvenlikli bir hale getirdikten sonra çevre duvarlarını kaldırıp, burayı halkın kullanımına açacağız. Zaten alanın bir bölümünde yetişkin ağaçlar var. Kalan bölümleri de güzel bir rekreasyon projesi ile yeşillendireceğiz. Büyük ağaçların buraya naklini yaptıktan sonra halkımıza nefes alabilecekleri yeni bir alan kazandırmış olacağız” diye konuştu. Yapılacak parkın konum itibariyle de stratejik bir noktada olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Eğitim Caddesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi arasında kalan alanın bölge halkının buluşma noktası olacak, önemli bir cazibe merkezi haline getirileceğini ve çalışmaların yaz aylarında tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER