BYLOCK KULLANAN MEMURLARA SON ÇAĞRI

Her gün bir ByLock operasyonu yaşanıyor. Telefonuna Bylock yüklemiş olan memurlar hayatlarını mahvetmek istemiyorlarsa bir an önce Savcılıklara gitmeli!

BYLOCK KULLANAN MEMURLARA SON ÇAĞRI

HER GÜN BİR BYLOCK OPERASYONU VAR

Sitemizdeki haberlerde de görüleceği üzere her gün yeni Bylock operasyonu yaşanıyor.

Gözaltıların çoğu da tutuklama ile sonuçlanıyor.

Yapılan tespitlere göre, 200 bine yakın kişi bu programı kullanmış ve bunun 37 bini kamuda aktif olarak çalışıyor.

BYLOCK KULLANANLAR 15 YIL HAPİSLE YARGILANACAK

Sitemizi ziyaret eden ve bylock programını bir şekilde kullanmış olanlara son bir uyarıda bulunmak istiyoruz.Bylock kullananlar, terör örgütü üyeliğinden 15 yıla kadar hapisle yargılanacaktır.

TÜRK CEZA KANUNU NE DİYOR?

Eğer 15 yıl hapis cezasıyla yargılanmak istemiyorsanız, Türk Ceza Kanununun 221. maddesi doğrultusunda Savcılığa gidip bildiklerinizi anlatmanız gerekmektedir.

Türk Ceza Kanunun 221. maddesinin ikinci fıkrası şu şekildedir:

"Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarakörgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi halinde, hakkında cezaya hükmolunmaz."

Bu madde çok açıktır. Bylock kullananlar, eğer Savcılığa gidip bildiklerini anlatırlarsa, öldürme, hırsızlık gibi başka bir suça bulaşmamış iseler hapis cezasına muhatap olmayacaklardır.

SORU CEVAPLAR

1- Bylock kullananlar nereye müracaat etmeli?

FETÖ üyesi olup Bylock kullanmış olanlar, Adliyelerdeki Anayasal Suçlarla ilgili bölüme bakan savcıya direkt olarak gitmeli, savcıyla görüşmeli ve bildiklerini anlatacaklarını ifade etmelidir.

2- Adliyelerde işkence oluyor mu?

Bu bir FETÖ propagandasıdır. Savcılıklarda veya emniyet işlemlerinde işkence türü uygulamalar geçmişte 2000'li yıllarda kalmıştır. İşkence olsaydı, zaten gözaltına alınan FETÖ'nün büyük abileri konuşturulur ve örgüt dağıtılırdı. İşkence olacağı yönündeki tüm iddialar yalandır. 15 Temmuz darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk'ün kulağının pansumanlı halini, olayın o günkü şiddetiyle birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Bu olay Amerika'da veya başka bir Avrupa ülkesinde olsaydı o orgeneralin yaşaması dahi söz konusu olmazdı.

3- Neden Savcı'ya gidip itirafta bulunmalısınız?

Örgütün alt veya üst katmanındaki kişiler, gözaltı sırasında veya 15 Temmuz sonrasında Savcılığa sizin isminizi vermiş olabilir. Şuan büyük bir karmaşa yaşandığı için Devlet hala sizi bulamamış olabilir ama bu durum sizi bulamayacağı anlamına gelmez. Emniyet görevlileri kapınıza gelip sizi gözaltına aldığında yukarıdaki hükümden yararlanamayacak ve 15 yıl hapisle yargılanacaksınız.

4- Ya gittiğim Savcı, FETÖ'cüyse?

Şuana kadar 3 binin üzerinden Savcı meslekten ihraç edilmiştir. Müracaat edilecek Savcı Anayasal Suçlara bakan Savcı'dır. Bu savcılık çok özel birimdir. Bu birime şüpheli birinin atanması mümkün değildir. Yani, bugün itibariyle gittiğiniz Savcının FETÖ'cü çıkma ihtimali çok çok zayıftır.

5- Savcıya gitmeye karar verenler, Savcılıkta nasıl davranmalı?

Gideceğiniz Savcı, Anayasal suçlara bakan, Devletin en nitelikli savcılarıdır. Bugüne kadar onlarca kişinin ifadesini almıştır. Savcıları salak yerine koyup, bilgi verirken yalan bilgi verme veya bazı bilgileri verip bazı bilgileri vermeme gibi yola başvurmayınız. Şeffaf olunuz. Savcı size inanmaz ise yukarıda yer alan 221. madde hükmünden yararlanamazsınız. Bu nedenle, Savcıya gidecek olanların şeffaf ve dürüst bir şekilde bildiklerini anlatması gerekmektedir.

memurlar.net

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER