Çalışanlar çökme tehlikesi bulunan binalarda çalışmaya zorlanıyor

Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve PTT binaları depremde ciddi hasar görmüş durumda. Ancak kurum yöneticileri çalışanları "sağlam raporu aldık" diyerek bu binalarda çalışmaya zorluyor. Raporu görmek isteyen emekçilere verilen cevapsa aynı: "Daha elimize geçmedi"...

Çalışanlar çökme tehlikesi bulunan binalarda çalışmaya zorlanıyor

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından her gün bir skandal ortaya çıkıyor. Bugün de içerisi girilemeyecek derecede yıkık olan PTT binası ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yetkililer ellerinde rapor olmamasına rağmen sağlam raporu olduğunu iddia ederek çalışanların içeri girmesini istiyor.

Çalışanlar içeri girmek istemiyor
Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi, çalışanları binanın sağlam raporu olduğunu söyleyerek içeri sokmaya çalıştı. Çalışanlar ise hastanenin içeri girilemeyecek derecede hasarlı olduğunu ve içeri girmeyeceklerini söylediler. Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane hemşireleri ve doktorları hastanenin içeri girilemeyecek durumda olduğunu ve bu koşullarda içeri girmeyeceklerini söylediler. Elinde sağlam raporu olduğunu iddia eden Başhekime raporu görmek istediklerini söyleyen hastane çalışanları buna karşılık raporun henüz ellerinde olmadığı cevabını aldı.

PTT’de de insanlar yıkık binada çalışıyor
PTT binasında ise çalışanlar adeta yıkık binanın içinde müdürün zorlamasıyla çalışmaya başladı. Bina içindeki çalışanlar ise duruma tepkili. Bir PTT çalışanı konuyla ilgili, devletin kendilerine yardım etmek istemediğini, bu yıkık binada duruma rağmen çalışmaya zorladığını dile getirdi.

KESK heyeti şehre geldi
Van depremi ardından şehre gelen KESK heyeti PTT yetkilileri ile binada çalışmanın mümkün olmadığı üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. PTT müdürü görüşmede binanın sağlam olduğunun yetkililerce tespit edildiğini belirtti. Buna karşın sağlam raporunu isteyen KESK heyeti, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde alınan cevaba benzer bir cevap aldı: “Rapor geldi, ama elimize ulaşmadı.”




Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER