ÇANKAYA'DA BOMBA PATLADI

Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu.İlk gelen bilgilerde 2 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Ancak Terörle Mücadeleden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay can kaybının olmadığını belirtti. Patlama nedeniyle 3'ü ağır çok sayıda kişi yaralandı. Başbakan Yardımcısı Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunu söyledi. Patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadın da gözaltına alındı. Şüpheli kadının slogan attığı bildirildi.

ÇANKAYA'DA BOMBA PATLADI

Büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Büyük patlama nedeniyle bir minibüs ve 6 aracın yandığı öğrenildi.  Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamada çok sayıda kişi yaralanırken 2 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Patlama olduğu sırada yakındaki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders yapıyordu.  Patlamanın ardından okul tahliye edildi.

POLİSE GÖRE BOMBA
Polis kaynakları patlamanın bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bölge yeni bir bomba ihtimaline karşı boşaltılıyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde çalışmalarına başladı. Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.
 
ARINÇ: BOMBA TESPİT EDİLDİ
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunun tespit edildiğini belirterek, ''Araçta bomba olduğu bilgisi var'' dedi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA
 
Patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadın gözaltına alındı. Şüpheli kadının slogan attığı bildirildi.
 
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU
 
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Bize ulaşan hayat kaybı bilgisi yok. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umur ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. Çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara’nın eğitime başlaıdğı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik'' 
 
ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN
 
Patlamanın olduğu bölge Ankara'nın en işlek caddelerinden biri. Bölgede kamu bürokratlarının lojmanları da var.
 
ATALAY BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
 
Terörle Mücadeleden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bölgeye gelip incelemelerde bulundu.

 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER