ÇARŞI BAKANI YALANLADI...

Hükümet Sözcüsü Arınç, Çarşı grubunun Gezi Park'ından çekildiğini söyledi. Çarşı, Arınç'ı yalanladı.

ÇARŞI BAKANI YALANLADI...

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çarşı grubunun Gezi Parkı’ndaki direnişten çekildiğini söyledi.

Yaptığı basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, Çarşı Grubu liderlerinden Bülent Ergenç’in bıçaklanmasına neden olan Gezi’de içki kontrolü ile ilgili soruya Arınç, ‘Çarşı’da çok sevilen bir kişi, burada içki içilmesin dediği için bıçaklanmıştı. Arkadaşımızın taburcu olurken söyledikleri Türkiye’ye ibret olmalıdır. Bu yaşananları asıl kimlerin provoke ettiğini göstermektedir. Ben de bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum, Çarşı Grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu noktadan sonra biz bu iste yokuz diyerek çekildiklerini ya da çekileceklerini düşünüyorum.” diye yanıt verdi.

ARINÇ’A TEZAHÜRATLI YANIT
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın çArşı grubu hakkındaki açıklamalarının ardından Sözcü kameralarına konuşan Taksim Gezi Parkı’ndaki çArşı grubu üyeleri, sonuna kadar gideceklerini, çekilmenin söz konusu olmadığını ifade ettiler. çArşı grubu üyeleri, “çArşı burada, Arınç nerede?” diye tezahürat yaptı.

“PARKTAYIZ”
Çarşı’nın tanınmış isimlerinden yazar Emrah Serbes “Çarşı Gezi Parkı’ndan çekilmiyor. Taksim Dayanışması ‘Eylem bitti’ diyene kadar parktayız. Resmi açıklama yapmak gerekiyorsa yarın o da yapılır” dedi.

Bu arada Çarşı’nın resmi Twitter hesabında, grubun lideri Alen Markaryan’ın şu açıklaması yayımlandı: “Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana birçok gazete ve televizyon kanalından röportaj isteği gelmesine karşın hiçbir gazete muhabiriyle görüşmedim, görüş bildirmedim ve hiçbir televizyon programına katılmadım. Kamuoyuna duyurulur.”

VE BEKLENEN AÇIKLAMA!
çArşı grubunun resmi twitter sayfası olan @forzahaber, beklenen açıklamayı yaptı. Arınç’ın, “çArşı Gezi Parkı’ndan çekildi” açıklaması için twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

çArşı ‏@Forzahaber 46 sn
Açıklama; Gezi Parkı direnişinden geri çekildiğimiz yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.Duruşumuz her zaman açık ve nettir.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER