ÇETKODER ŞİDDETİ KINADI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Sağlık kuruluşlarındaki, sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet ve yapılan saldırılar sonucu ölümlü olaylardan sonra bir dizi tedbir için açıklama yaptı

ÇETKODER ŞİDDETİ KINADI

“Özel Güvenlik Yönetmeliği Acilen Düzeltilmeli”

HÜKÜMET ACİL BİR DÜZENLEME YAPMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Sağlık alanında çok önemli hizmetlere imza atan hükümetimizin bu alanda yaşanan ölümlü olaylarla sonuçlanan üzücü olaylardan sonra hastanelerdeki güvenlik birimlerinin ve güvenlik tedbirlerinin yeniden elden geçirmesi gerekir” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Hastanelerde olaylar bitmiyor. Doktor, Hemşire, sağlık çalışanları dövülüyorlar. Öldürülüyorlar. Hakeza hasta yakını ve hastanın kendisi de aynı akıbete uğruyor. Bunun acı sebepleri var. Ancak kamuoyu ve bir kısım yetkililer işin bu tarafına bakmıyor” dedi.

ACI GERÇEKLER BİZİ ÜZÜYOR
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “İşin bu tarafı şu… Devlete ait Sağlık kuruluşu olan Hastanelerde görev yapan adli polisler bir noktada oturuyorlar. İç güvenlikten sorumlu değiller. İç güvenlik ise özel güvenlik şirketlerine ihale yolu ile verilmiş, kısacası hizmet alımı yolu ile özelleşmiş durumda. Özelleşen bu hizmette çalışan insanlar özel güvenlik personeli olarak asgari ücret ile çalıştıkları gibi özlük hakları ve çalışma usul ve esasları kurumlara göre değişiyor. Oysa bunların 5188 sayılı yasaları önemli bir yasa. Bu yasa onların nasıl çalışacağını, ne şekilde donanımları olacağını belirlemiş. Fakat hastanelerde bu özelleşen güvenlik birimlerinin başına bu işten anlamayan, hiçbir güvenlik eğitiminden geçmemiş olan sivil savunma uzmanları veriliyor. Onlarda kendi kafalarına göre kurumun ita amirinin onayıyla bir kurum içi genelge ve yönetmelik ile işleri ayarlıyorlar. Bu, kuruma göre değişen iç çalışma şeklinden dolayı zafiyetler oluşturuyor”dedi.

HASTANELERDEKİ ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİNE SİLAH VERİLMELİ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ayrıca Sağlık kuruluşlarındaki özel güvenlik görevlileri için silah taşımalarına engel teşkil edici düzenlemeler bulunmakta. Gerekçe olarak şu gösteriliyor.  Hastanelerde akıl ve ruh sağlığı hastalarının tedavi görmesi. O zaman akıl ve ruh sağlığı ile ilgili birim ve bölümü kurumun bir başka yerine ayırır, orada görev yapacak güvenlikçileri silahsız hale getirirsiniz. Tıpkı daha öncelerde hastanelerin kendi bünyelerinde ağız ve diş ile kadın doğum bölümlerinin ayrı bölümlerde daha sonra müstakil binalarda ayrı bir şekilde hizmet vermeleri gibi. Yâda bunlar için ayrı birer tedavi merkezi oluşturursunuz. Hastanelerdeki özel güvenlik birimlerine silah verilmesi elzemdir. Çünkü caydırıcı güç olacaktır. Orada dayak yiyen, sizin ananız, bacınız, kardeşiniz, babanız olabilir. Bunun ivedilikle çözümünde fayda vardır. Bir iç yönetmelikle bu sorun pekâlâ çözülebilir” dedi.

 

Önemli NOT:
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş  “Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  [email protected]  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: [email protected]
ÇETKODER BASIN’A BİLGİ VE DUYURU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder
ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE
İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN: 0.535.475 70 06
ÇETKODER GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ: 0.532. 282 29 91

ÇETKODER’İN WEB SAYFASI HACKLENDİĞİ İÇİN YENİDEN YAPIM AŞAMASINDA…   www.cetkoder.org
BİLGİNİZE AYRICA SUNARIZ….

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER