ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Çevre mühendislerinin, ne zaman alım yapılacağı yönündeki sorularına cevap vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözlü sınav ile sözleşmeli personel alımına imkan veren düzenlemeyi Resmi Gazetede yayımladı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
 
Çevre mühendislerinin, ne zaman alım yapılacağı yönündeki sorularına cevap vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözlü sınav ile sözleşmeli personel alımına imkan veren düzenlemeyi Resmi Gazetede yayımladı. Yayımlanan yönetmeliğe göre 90 mühendis, 25 Mimar, 25 Şehir ve Bölge Plancısı, 10 Avukat ve 20 Uzman alınabilecek. KPSS şartı aranmayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KPSS'ye girip kamu personeli olmayı düşünen binlerce aday var iken, kendisinin yapacağı yazılı ve sözlü sınav ile personel alımı yapacak.
Konuya dair yönetmelik 3 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre bu yolla 90 mühendis, 25 Mimar, 25 Şehir ve Bölge Plancısı, 10 Avukat ve 20 Uzman alınabilecek.
Yazılı ve sözlü sınav yapılması durumunda; Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alandan başlamak üzere, atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla 4 katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak.
Sadece sözlü sınav yapılmasına karar verilmesi halinde ise başvuran adaylar sözlü sınava alınacak.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER