CHP'DEN ÖNDER AÇIKLAMASI

Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul adaylığıyla ilgili CHP'den açıklama geldi.

CHP'DEN  ÖNDER AÇIKLAMASI
Türk siyasetinin belki de son dönemlerdeki en renkli isimlerinden biri BDP'li Sırrı Süreyya Önder. Özellikle Gezi Parkı olaylarında ön plana çıkan Önder'e ilişkin ortaya atılan bir iddia siyasetin gündemini bir anda değiştirdi. T24'ten Murat Sabuncu'nun yazısına göre Sırrı Süreyya Önder; Halkların Demokratik Kongresi bileşenlerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. CHP'nin de Sırrı Süreyya İsmine sıcak baktığını yazan Sabuncu'nun iddialarına cevap geldi. 

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ 

İddiaların kulislerinde yankı bulmasının ardından Ankara 'da da hareketli saatler yaşandı. CHP yönetiminden art arda açıklamalar geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Hayal mahsülü haberler devam ediyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da konuya ilişkin açıklama yaparak iddiaları yalanladı. 

ÖNDER NE DEMİŞTİ 

Önder'in bu iddiaya yanıtı ise adeta yeşil ışık yaktığını gösteriyor: "Henüz kesin olmamakla birlikte böyle düşünce ve öneriler var. Düşünüyorum. CHP'nin  aday yoklamalarında Mustafa Sarıgül kadar adım çıkıyormuş." 

CHP'DE SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI 

Bu arada CHP'de yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. CHP'nin 2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı 33 ilin başkanları, 11'er kişilik gruplar halinde genel merkezde toplantılara katılıyor.  Günaydın başkanlığındaki toplantılarda eksikler ve yapılması gerekenler mercek altına alınıyor. 
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER