CUMHURBAŞKANI'NA İLGİNÇ DANIŞMAN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına gazete yazarı Cemil Ertem getirildi.

CUMHURBAŞKANI'NA İLGİNÇ DANIŞMAN!
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ertem, ekonomi ve finans alanlarında danışmanlık yapacak.
 
STAR'DAN OLAYLI ŞEKİLDE AYRILMIŞTI
 
Star gazetesinde köşe yazarken gazetenin genel yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Star Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ile gerilimli bir süreç yaşayan Ertem, 23 Kasım 2014'te  "Ak trolleri kullanarak, Karaalioğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı isimlere karşı karalama operasyonu yaptığı" gerekçesiyle gazeteden uzaklaştırılmıştı. 
Ertem ardından Twitter hesabından "medyadaki hırsızlara dikkat edin" şeklinde bir mesaj atmış ve şunları yazmıştı:
 
"Arkadaşlar; bu ülkenin yağmalanmasına, kamu değerlerinin tekellere devrine, neoliberal politikalara, satılık kurumlara, bürokrasiye karşı çıkın. Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin." 
 
Cemil Ertem Kovulunca MEDYADA HIRSIZLAR VAR Dedi
 
Yusuf Ziya Cömert ve Mustafa Karaalioğlu bu kavganın üzerinden bir gün geçmeden Ethem Sancak tarafından görevinden alındı.
 
CEMİL ERTEM KİMDİR?
 
Ekonomist doktor, gazeteci,yazar kimliğiyle tanınmaktadır. Günlük gelişme ve haberlerden yola çıkarak, iktisat teorisini politikayla birleştirerek ekonomi yazıları yazmaktadır. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır.
İktisat ve siyaset konusunda uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, kuruluşundan yakın zamana kadar, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ertem Finans ve İşletme dersleri vermiş, Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.
 
Gazeteciler
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER