DANIŞTAY' DAN 19 MAYIS KUTLAMALARINA VİZE

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesinin yürütmesini durdurdu.

DANIŞTAY' DAN 19 MAYIS KUTLAMALARINA VİZE

Danıştay'dan stadyumlarda 19 Mayıs kutlamalarına vize

Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesinin yürütmesini durdurdu. Konyalı Alper Ayhan tarafından konuya ilişkin yapılan başvuruyu görüşen Danıştay, Bakanlığın söz konusu genelgesinin yürütmesini durdurdu.

 

Alper Ayhan'ın avukatı Ahmet Gürol Şağban, Danıştay'ın kararıyla ilgili olarak, 'Danıştay Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı 817 sayılı genelgenin yürütmesini durdurdu. Yargıtay Başkanı'nın dediği gibi; Siyasetin baskısından arınmış bir şekilde karar verdi. Kanuna, yönetmeliğe açıkça aykırı olan genelgenin hukuka aykırı olduğu yüksek yargı kararıyla tespit oldu. Bu karar öncelikle, Cumhuriyet'in emanet edildiği, Türk gençliğine ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun' dedi. ANKARA

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER