DARÜŞŞAFAKA'DA ANNE DEVRİMİ

Darüşşafaka Cemiyeti 149 yıllık geleneğini değiştirdi. Anne devrimi yaptı. Artık annesi hayatta olmayan çocukları da okula alacak.

DARÜŞŞAFAKA'DA ANNE DEVRİMİ
 
DARÜŞŞAFAKA’DA ANNE DEVRİMİ
 
Darüşşafaka Cemiyeti 149 yıllık geleneğini değiştirdi. Anne devrimi yaptı. Artık annesi hayatta  olmayan  çocukları da okula alacak.
Darüşşafaka Cemiyeti olağanüstü kurultay yaptı.

  Başbakan Erdoğan'ın 'Cemiyet Başkanı' sıfatıyla katıldığı kurultayda tüzüğün 2. maddesinde değişiklik yapıldı. 421 üyenin katıldığı oylamada 1 çekimser ve 413 'evet'le 'annesi hayatta olmayan' çocuklara da eğitim hakkı tanındı. Tüzükteki 'Türk İslam' ibaresi de 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı' olarak değiştirildi. Böylece gayrimüslimlerin  çocukları da cemiyet okullarına girebilecek.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMA ŞARTI
 
 Başbakan kurultay konusmasında şunları söyledi: Türk ve İslam olma şartını, 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı' olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını genişletiyoruz. Yine 2'nci maddedeki değişiklikle, vizyon ve misyonunu da çağın gereklerine uygun düzeye yükseltiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, Cemiyetin Başkanı sıfatıyla, böyle tarihi nitelikte bir değişikliğe şahitlik ediyor olmaktan büyük gurur duyduğumu da ifade etmek istiyorum.'

AYRIMA MÜSAADE ETMEYİZ
 
Başbakan şöyle devam etti: Sadece yetimlerin, sadece Türk ve İslam olanların kabulü gibi, Darüşşafaka'nın ruhuna paralel düşmeyen bir durum vardı. Bugünün Türkiye'sinde, yetim ve öksüz ayrımı artık kabul edilemez.  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde buluşmuş herkes, hem devlet hem devlet kurumlarının karşısında eşittir. Çocuklar arasında din ve etnik köken bakımından ayrıma müsaade edemeyiz. Ben bu yaşımda, çocuk , torun sahibi olduğum halde, yüreğimin derinliklerinde, öksüzlüğün ve yetimliğin sızısını taşıyorum. Bu sızının, masum çocukların küçük yüreğinde ne büyük bir yük olduğunu hissedebiliyor, bu sızıyı anlayabiliyorum.

HEDEF ARTIK ÜNİVERSİTE

Başbakan Erdoğan, 'Darüşşafaka Üniversitesi'nin kurulacağı mesajını da verdi. Cemiyet Başkanı Zekeriya Yıldırım ise '1971'de ilk kez 77 kız öğrenci alındı. Bugün 927 öğrencimizin 391'ini kızlar oluşturuyor. Son iki yıldır sınav birincimiz kızlar arasından çıktı. Üniversite konusunda görev almış bulunuyoruz. Üniversite çalışmasına başlıyoruz' diye konuştu.
 
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
deds
deds - 11 yıl Önce

msdxmnösxn

SIRADAKİ HABER