DENİZ FENERİ e.V SANIKLARI SERBEST BIRAKILDI

Deniz Feneri davasında aralarında Zahid Akman’ın da bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

DENİZ FENERİ e.V SANIKLARI SERBEST BIRAKILDI

Serbest bırakılan kişilerin yurtdışına çıkış yasağı var.Önceki gün de Deniz Feneri sanıklarının mal varlığı üzerindeki tedbir kararı kaldırılmıştı.

Deniz Feneri Soruşturmasında "Tutukluluk süreleri mahkumiyete" dönüşmeden 'tahliye' kararı çıktı!

ÖNCE SAVCILAR DEĞİŞTİ

Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, "Deniz Feneri e.V" bağlantılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren görevden alınmış ve yerlerine Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş atanmıştı.

SONRA TEDBİR KALKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, "Deniz Feneri e.V." soruşturmasının şüphelilerinin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihinden önce edindikleri mallar üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin kararını, uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gönderdi.

Başsavcıvekili Harun Kodalak'ın koordinesinde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, şüphelilerin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihinden önce edindikleri malları üzerindeki tedbirin kaldırılması yönündeki kararı üzerine harekete geçti.

Savcılar, bu kararın uygulanması istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tasarruf İşlemleri Daire Başkanlığına yazı yazdı.

Yazıda, soruşturma kapsamındaki tüm şüphelilerin, Deniz Feneri e.V. Derneğinin kuruluş tarihi olan 27 Şubat 1999'dan önce edindiği mallar üzerindeki tedbirin kaldırılması istendi. Dalgalı ve Pektaş ayrıca, “tahrifat” iddialarına neden olan Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararının tam metnini de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne göndererek, şüphelilerin ortağı oldukları şirketlerin sahip olduğu taşınmazlar üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

SONUNDA DA TAHLİYE

Almanya’da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V Derneği aracılığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Kanal 7 televizyonu başta olmak üzere bazı şirketlere yasadışı yollardan para transferi yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eski Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

11 Temmuz'dan beri tutuklu olan 6 kişi bugün serbest bırakıldı. Akman dışında serbest bırakılan kişiler şöyle: Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan, İzzet Kurum ve Ali Solak.

Daha önce tutuklanmalarına yapılan itirazlar reddedilmişti. Ancak dün yapılan yeni itiraz üzerine mahkeme bugün serbest bırakılmalarına karar verdi.





Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER