Depremden kurtuldu, kalp krizinden öldü

AĞRI'dan Van'ın Erciş ilçesine arkadaş ziyaretine giden Patnos İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı, depremde 15 saat enkaz altında kaldı, sağ olarak kurtarıldı ama yolda kalp krizinden öldü.

Depremden kurtuldu, kalp krizinden öldü
Ağrı'nın Patnos İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı, arkadaşlarını görmek için dün (23 Ekim) komşu ilçe Erçiş'e gitti.

Arkadaşları ile birlikte yemek yedikten sonra çay içmek için Memurlar lokaline giden Yardımcı, burada büyük depreme yakalandı.

Memurlar lokalinin yıkılması üzerine 15 saat göçük altında kalan Yardımcı, sabaha karşı saat 05.00'de kurtarıldı. Ayağında kırık tespit edilen Mustafa Yardımcı, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erzurum'a sevk edildi.

Mustafa Yardımcı, Erzurum'a 25 kilometre kala ambulansta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Evli ve biri polis memuru iki çocuk babası 58 yaşındaki Mustafa Yardımcı, yaklaşık 25 yıldan bu yana Patnos'ta Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

DHA MUHABİRİNİN AMCASIYDI

Öte yandan DHA Patnos Muhabiri Semih Yardımcı, depremin ardından Erciş'e giderek hasar gören binalarla ilgili görüntü çekti. Yıkılın Memurlar lokalinin önünde amcası olan Patnos Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı'nın arkadaşlarını gören Semih Yardımcı, acı olayı burada öğrendi. Amcasının enkazdan çıkarıldığı sırada yanında olan ve bir süre sohbet ettiklerini belirten Semih Yardımcı göz yaşları arasında "Sabaha karşı göçükten çıkardık. Amcamla sohbet ettik, çok iyiydi. Sadece ayağında kırık vardı. Ambulansla Erzurum'a götürürken yolda kalp krizi geçirdi. Kurtaramadık" diyerek gözyaşı döktü.



Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER