DEVLET MEMURUNUN DİKKATİ ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

Yüksekova Mal Müdürü Serpil B'nin, 'Ölüm tehditleri'ne rağmen PKK'ya gidecek 500 milyon liralık 'Hayali İhracaat' yapan çeteyi çökertti.

DEVLET MEMURUNUN DİKKATİ ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

 

İşte işini bilen örnek bir devlet memuru
Yüksekova Mal Müdürü Serpil B'nin, 'Ölüm tehditleri'ne rağmen PKK'ya gidecek 500 milyon liralık 'Hayali İhracaat' yapan çeteyi çökertti.

Ankara Mali polisinin geçen hafta yaptığı ve 9 kişinin tutuklandığı son yılların en büyük hayali ihracat vurgununu ortaya çıkaran soruşturmanın yeni ayrıntıları, kahraman bir devlet memurunu gözler önüne serdi... Çete, bir türlü rüşvet çarkına sokamadığı Yüksekova Mal Müdürü Serpil B'ye dünyayı zehir etmek istedi.

'BU KADIN DÜNYAMI ŞAŞIRTTI'

Takvim gazetesinden Alper Sancar'ın haberine göre; soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre çete, kadın bürokrat hakkında içki ve sigara içtiği gibi çeşitli yalanlarla BİMER'e, Kaymakamlığa ve Valiliğe şikayetlerde bulundu. Çete lideri Yasin H., Tarık K.isimli diğer şüpheli ile yaptığı görüşmede, "Bana acil olarak şu Serpil B'nin kocasının adını soyadını bir de rütbesini bulun ya. Valla bu işleri karıştırıyor. Başımıza iş açacak" dedi. Ardından da "O bizim beyefendinin paşa tanıdıkları var. Onu Yüksekova'dan aldırmamız gerekiyor ki onun karısından da kurtulayım. Bu kadın tüm dünyamı şaşırttı" sözlerini ekledi. İşte bu sırada devreye giren polis, çeteyi çökertti. Şüphelilerin Hakkari'ye kendi adamlarını atamak için yoğun çaba harcadığı ve yardım eden bürokratların bu ilden başka ile tayinlerini durdurduğu anlaşıldı.

PARALAR HAVADA UÇUŞUYOR

Suç örgütünün lider ve yönetici kadrosu arasında yaşanan çok yoğun para trafiği de polisin teknik takibine tek tek yansıdı. Konuşmalarda yüz binlerce TL'nin sıradan bir meblağ gibi telaffuz edildiği 2 farklı kayıtta ortaya çıktı:

YASİN H: Senar'dan yüklü miktarda bir alacağım var. 450 milyar.
HAMDİ S: He.
YASİN H: Salihe destek olurum bi 300-400 milyar.
HAMDİ S: Hı...
YASİN H: Hesap numarasını veriyorum. Halk Bankası hesabı. Rakam ne kadar?
ERSİN: Abicim mesaj atabilir misiniz bana. Bedrettin bana bi 112 falan demişti ama doğrumu.
HAFÇI: 113 113..Ya üçün beşin önemli değil bizde Ersin.
ERSİN: Tamam o zaman .110 göndereyim madem üçün beşin...

* Çetelideri Yasin H, birçok kez Yüksekova Mal müdürü Serpil B'yi tehdit etti. Ancak görev aşkıyla tüm bu tehditlere direnen ve geri adım atmayan Serpil B, polisin devreye girmesiyle çetenin çökmesini sağladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER