DİKKAT ! KAR GERİ DÖNÜYOR..

Marmara yarın geceden itibaren Trakya'dan başlayacak kar yağışının etkisine girecek.

DİKKAT ! KAR GERİ DÖNÜYOR..
Marmara Bölgesi, yarını perşembeye bağlayan geceden itibaren Trakya’dan başlayacak kar yağışının etkisine girecek
 
Yarını perşembeye bağlayan gece Trakya'da başlayacak olan kar yağışının gün içinde iç kesimlere doğru, ama etkisini artırarak ilerlemesi bekleniyor.
 
Meteorolojik tahminlere göre, Marmara Bölgesi'nin büyükbölümünde bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur gözlenecek.
 
Kar yağışı, yarın gece yarısından itibaren kendini gösterecek. Kar yağışının günün ilerleyen saatlerinde İstanbul'a doğru ilerlemesi ve bu sırada da etkisini artırması bekleniyor.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde güneyinin, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceğitahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceğitahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batı ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Gölle Yöresi'nde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in kıyı kesiminde akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, güney ve batısı ile Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceğitahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı, sabah saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabahsaatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgede yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER