Dilay öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı!

TUNCELİ’de PKK’lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere saldırısı sırasında eşi komiser Cem Kerman’la birlikte şehit olan öğretmen Dilay Turan Kerman bugün Ankara’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit öğretmenin annesi Havva Turan, baygınlık geçirerek yere yığıldı.

Dilay öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı!
Öğretmenliğinin ve evliliğinin ilk yıldönümüne iki hafta kala eşi komiser Cem Kerman ve polis arkadaşlarının halı sahada yaptıkları maçı izlerken PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Dilay öğretmen, son yolculuğuna Kocatepe Camii’nde düzenlenen tören ve cenaze namazının ardından uğurlandı.

Dilay öğretmenin Ankara Kocatepe’deki cenaze namazına baba Saim Oğuz Turan, anne Havva Turan, erkek kardeşi Eray Turan, amca Bekir Turan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile çok sayıda polis ve asker katıldı. Zamana karşı harita yardımıyla arazide yön bulma bulma sporu olan Oryantiring sporcusu şehit öğretmen Dilay Turan Kerman’ın cenazesine Gazi Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü üyeleri de katıldı.

Cenaze Namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Bizim için en zor iş, duyguların sel olduğu şehit cenazelerinde imamlık yapmak ve helallik istemektir. Şehit cenazelerinde kelimeler bitiyor, sözler tükeniyor ve duygular sel oluyor" dedi

Prof. Dr. Yılmaz, Dilay Turan Kerman’ın vatan sevgisinden, eğitim öğretim kaygısından başka bir derdi olmayan, ülkesi için çırpınan bir kişi olduğunu ve vatan görevi yaparken şehit olduğunu belirterek, "Tesellimiz şehidimizin Rabbimizin sonsuz rahmetine ulaşmasına olan inancımızdır. Milletimizin sevgi seline, muhabbet seline ulaşması hepimizin en büyük tesellisidir" diye konuştu.
28 yaşındaki şehit olan Dilay öğretmenin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu polis mangasının omuzlarında taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu. Devlet erkanı ve katılanların önünden geçen şehit öğretmenin tabutunu polisler selamladı.

Cenaze töreninde hayli bitkin olan şehit öğretmenin annesi Havva Turan, kızının tabutunu görünce baygınlık geçirerek yere yığıldı. Yakınlarının kucaklarında ambulansa taşınan Havva Turan’a müdahale edildi.

Şehit öğretmen Dilay Turan Kerman, ailesinin isteği üzerine Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Turan ailesinin, kızları Dilay’ın mezarını ziyaret edebilmek için eşi şehit komiser Cem Kerman’la birlikte Edirne’de değil Ankara’da toprağa verilmesini istediği belirtildi.



Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER