Dinçer intihali aklarken büyük gaf yaptı

AKP'nin bilgi hırsızı eğitim bakanı Ömer Dinçer, mahkemece tasdik edilmiş intihal suçunu, "Ergenekon komplosu"na bağladı. Dinçer bu bilgiyi MİT ve Emniyetten aldığını söyledi. Oysa Dinçer'in intihal yaptığı kararı verildiği 2005 yılında Emniyet ve MİT'in gündeminde Ergenekon yoktu!

Dinçer intihali aklarken büyük gaf yaptı

Yeni kabinenin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "İşletme Yönetimine Giriş" adlı kitabında "akademik bilgi hırsızlığı", yani "intihal" yaptığı için 2005 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğretim üyeliğinden çıkarılarak cezalandırılmıştı. Dinçer'in temyiz istemi de mahkeme tarafından reddedilerek, intihal suçu yargı önünde de kesinleşmişti. Fakat 23 Aralık 2010 tarihinde YÖK, sessiz sedasız müstakbel bakanın intihal cezasını kaldırmıştı.

Bu yüz kızartıcı suç, Dinçer eğitim bakanı olmasıyla birlikte tekrar gündeme geldi. Dinçer, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İntihal suçlamasının arkasında Ergenekon var" demişti. Dinçer, "Ergenekon'un benim müsteşarlıktan alınmam için hazırladığı özel bir projedir. Ben Başbakanlık Müsteşarlığı'na geldiğimde Başbakanlık Müsteşarı'nın oynatmaması gereken taşları oynattım. Kendini devlet yerine koyanları korumadığım için bunlar başıma geldi. Benimle ilgili operasyonu başlatan şu anda içeride, Ergenekon'dan tutuklu olan bir paşa" diye konuşmuştu.

Ömer Dinçer, kendisine bu bilgiyi Emniyet ve MİT'in verdiğini de belirtmişti.

Konuyla ilgili bir ayrıntıya Odatv dikkat çekti. Ergenekon Operasyonu 2007 yılının Haziran ayında bulunan bombalar ile başladı. MİT ve Emniyet, o tarihten önce herhangi bir suçtan dolayı Ergenekon örgütünü işaret ederek Savcılığa gitmemişti. Dolayısıyla ortada ya MİT ve Emniyet adına bir suç, ya da Dinçer adına tam bir uydurma var.



 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER