DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MAĞDURİYETİNİN DEVAM ETMESİNİN EN BÜYÜK SORUMLUSU EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI (EĞİTİM BİR SEN)

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MAĞDURİYETİNİN DEVAM ETMESİNİN EN BÜYÜK SORUMLUSU EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI (EĞİTİM BİR SEN)
1996 yılından beri sorunsuz uygulanan diplomaya yönelik yani yönetmeliğe bağlı alan değişikliği,son 2 yıldır yapılmamaktadır. Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler yetkili sendikayı aylardır hergün defalarca aramalarına rağmen eğitim bir sen alan değişikliği konusunda çalışma yapıyoruz çalışma bitince çalışmayı bakanlığa göndereceğiz ve sizleri bilgilendireceğiz demektedir.
   Eğitimciler Birliği Sendikası yönetimi geçen hafta Bakan Yardımcımız Orhan Erdem ve Müsteşarımız Yusuf Tekini ziyaretlerinde alan değişikliğini sadece Anadolu Öğretmen Lisesi Meslek dersi Öğretmenlerinin Rehberlik öğretmenliğine geçişleri olarak talep etmişler. 
   Eğitimciler birliği sendikasını uyarıyoruz eğer alan değişikliği yönetmeliğe uygun yapılmazsa çok fazla üye kaybedecek şuan eğitim bir sen üyeleri olarak milli eğitim  bakanlığının alan değişikliği konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz eğer bakanlık alan değişikliğini diplomaya yönelik yapmazsa açıklamanın yapıldığı hafta istifa edeceğiz.
   Bir sendika düşünün yetkili sendika,toplamda 850 bin üyesi var ve sendika genel başkanı  vaktiyle yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapıp kendi alanına geçmiş yani bizim yaşadıklarımızın aynısını yaşamış ve bizi anlamıyor görmezden geliyor. Eğitim bir sen den ve Genel Başkan Ali Yalçından bahsediyoruz  yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin mağduriyetini Ali Yalçın anlamazsa biz mağduriyetimizi kime anlatacağız.
   Sayın genel başkanımıza durumu her yoldan ilettiğimizde sayın genel başkanımız hep aynı cevabı vermektedir haklısınız ama bakanlık alan değişikliğine sıcak bakmıyor. Yetkili sendika olarak bakanlığın sıcak baktığı yani vermeyi düşündüğü hakları mı talep ediyorsunuz ? 
   Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak yetkili sendika eğitim bir sene çağrıda bulunuyoruz bizler kendi mezunu olduğumuz alanda çalışmak istiyoruz ve bu bizim en doğal hakkımız. Bu hakkımızı Milli Eğitim Bakanlığından alamadıkça hangi kazanımdan veya yetkiden bahsedebilirsiniz sendikacılık sadece istemek ve arkanı dönüp gitmek değildir yetkilerini kullanıp almaktır.
Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan
Ramazan - 8 yıl Önce

Yeteeeeeeeeerrrrrrr artıııııııııııkkkkkkkkk. Sendika da asıl işiyle uğraşsın biz de asıl işimize alanımıza geçeliiiiiiimmmmmmm.

nur
nur - 8 yıl Önce

Mezuniyet alanımıza dönmek hakkımız hakkımızı istiyoruz

İLKNUR
İLKNUR - 8 yıl Önce

Öğrenim alanımız birden fazla alana kaynak diplomamız birden fazla branş hakkı veriyor. diploma esaslı alan değişikliği sadece sınıf öğretmenin beklediği bir şey değildir.

MEHTAP
MEHTAP - 8 yıl Önce

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği sayesinde en çok branş öğretmenleri rahatlayacaktır.MEB bir an önce yaptığı hatalardan vazgeçip Pedegojinin gerekliliğini görmelidir.

Şenol
Şenol - 8 yıl Önce

Diplomaya yönelik alan değişikliğine engel olanda yapılmamasına ses çıkartmayan da bu vebalin altından çıkamayacaktır 500 binden fazla insanın mutsuzluğuna sebep olmak ne demek son iki yıldır gülmeyi unuttummmm

Zeki
Zeki - 8 yıl Önce

Öğrenim alanımız birden fazla alana kaynak diplomamız birden fazla branş hakkı veriyor. Diploma esaslı alan değişikliği sadece sınıf öğretmenin beklediği bir şey değildir.DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN ŞİMDİ....

NURAY KARACA
NURAY KARACA - 8 yıl Önce

30000 atama şubatta yapılacak 2016 mezunları ne olacak neden kimse hesap sormuyor.Takmışşınız alan değişikliğine ben 2 tane üniversite bitirdim kardeşim benim hakkım bu ve hakkımı istiyorum.MEB İş ve İşçi Bulma Kurumu Değil...

ADALET
ADALET - 8 yıl Önce

Hukuk ve adalet varsa.2.Üniversiteyi bitiren öğretmenlerimize DİPLOMAYA BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ hakkı verilir.MEB KPSS yi kazanamayıp atama bekleyen öğretmenlerin bakanlığı değil sadece....


SIRADAKİ HABER