DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILSIN

DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILSIN
   
     Öğretmenler 2 yıldır
 diplomaya yönelik yani yönetmeliğe bağlı alan değişikliği beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ise öne sürdüğü tezler ile 2 yıldır öğretmenlerin bu yasal haklarını vermemektedir. Şimdi bu tezlerin yanlışlığından bahsedeceğiz.
1.       Milli eğitim bakanlığı Bu kadar atama bekleyen öğretmen varken alan değişikliği yapamayız demektedir ( Alan değişikliği bekleyen öğretmenler zaten öğretmen olduğu için öğretmen ihtiyacı 90 bin ise alan değişikliği yapıldıktan sonra da öğretmen ihtiyacı  90 bin olacaktır. )
2.       Milli eğitim bakanlığı Alan değişikliğini sınıf öğretmenliğinden branş öğretmenliğine geçiş olarak düşünmektedir.( En son 2013 aralıkta yapılan diplomaya yönelik alan değişikliğinde 6 bin öğretmen alan değişikliği yapmıştır ve en fazla geçiş yapılan branş  1.300 ile sınıf öğretmenliği olmuştur. )
3.       Milli eğitim bakanlığı Alan değişikliği yapılırsa bazı branşlarda daralma yaşanacaktır demektedir.( Alan değişikliği diplomaya yönelik yapılırsa a branşındaki b branşına geçiş yaptığında , b branşı da c branşına geçiş yapacaktır mesela yan alan değişikliğinden pişman olan binlerce öğretmen bulunmaktadır.)
 
              Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler sosyal medyada anket uygulaması ile hangi branştan hangi branşa alan değişikliği yapmayı düşünüyorsunuz diye 3 aylık süren bir anket yaptılar anket sonucunda yaklaşık olarak alan değişikliği bekleyen 3 bin öğretmenin bin tanesi  sınıf öğretmenliğine , 500 tanesi yiyecek içecek hizmetlerine , 500 tanesi de sertifika ile özel eğitime geçmek istiyor , 200 kişi 2. Üniversiteye alan değişikliği istiyor , 300 kişi de kendi alanı dışında atanıp kendi alanına dönmek isteyenlerden oluşuyor.
              Ben 2012 de yan alan değişikliği ile Milli Eğitim Bakanlığının normlar açıldığında kendi alanınıza dönmenize olanak sağlayacağız sözlerine güvenerek  sadece ve sadece aileme kavuşmak için sınıf öğretmenliğinden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine geçiş yaptım. Eğer yan  alan değişikliği yapmasaydım ailemden ayrı kalacaktım . Şuan bırakın okula gitmek istemeyi önünden bile geçmek istemiyorum. Resmen aile olarak bunalımdayız.
            Öğretmenlik gönül işidir ekmek kapısı değildir uzmanı olmadığım alanda çalıştığım hergün işkence gibi olmaktadır. Bırakın öğrencilere faydamızın olmasını zararımız olmaktadır. Allah kimseyi bizim düştüğümüz duruma düşürmesin. Hani Milli Eğitim bakanlığı ekmeğiniz var şükredin diyor ya . Evet ekmeğimiz var boğazımızdan huzurlu geçmeyen bir lokma ekmek hep boğazımızda takılı kalan ekmek.
        Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz ihtiyaca göre de olsa diplomaya yönelik alan değişikliğini ocak ayı içerisinde yapın. Son defada olsa diplomaya yönelik alan değişikliğini Ocak ayı içerisinde yapın. Yapın ki bu belirsizlik bitsin
Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

MEB personel genel müdürlüğüne el atmalı. üst kadro hem yordu hem de yoruldu.

Çelebi
Çelebi - 8 yıl Önce

MEB hatada ısrar etmemeli ve pedogojik Gereklilik olduğu Ve mesleki gelişimi desteklediği Sendikalar ve eğitimciler tarafından da dile getirilen, 2012 yılına kadar sorunsuz uygulanan alan değişkliğine acilen tekrar dönmelidir...Bakalım hatadan dönme erdemini gösterebilecekler mi?????

Ayşe Yılmaz
Ayşe Yılmaz - 8 yıl Önce

Yapılsın artık alan değişikliği

nur sucu
nur sucu - 8 yıl Önce

alan değişiklği hakkımızı elimizden alanı allha havale ediyorum

gülay
gülay - 8 yıl Önce

mezzuniyet alanına dönmek istiyorum beni alanımdan eden allahtan bulsun

ali yalçın
ali yalçın - 8 yıl Önce

ali yalçın yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yasal bir hak pedagojik bir gerekliliktir demişti ne oldu

Eyyup Ugur KARAYILMAZ
Eyyup Ugur KARAYILMAZ - 8 yıl Önce

Öğretmenlerin mezun oldukları esas alanlarında çalışmaları eğitimin kalitesini artırır. Bu yüzden biran önce yapılmalıdır.

Çelebi
Çelebi - 8 yıl Önce

MEB hatada ısrar etmemeli ve pedogojik Gereklilik olduğu Ve mesleki gelişimi desteklediği Sendikalar ve eğitimciler tarafından da dile getirilen, 2012 yılına kadar sorunsuz uygulanan alan değişkliğine acilen tekrar dönmelidir...Bakalım hatadan dönme erdemini gösterebilecekler mi?????

SIRADAKİ HABER