DİYANET'TEN MÜEZZİN AÇIKLAMASI

Valide Sultan Cami ile ilgili inceleme başlatıldı

DİYANET'TEN MÜEZZİN AÇIKLAMASI
İstanbul Müftülüğü, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. Diyanet Başknalığ yaptığı açıklamada, Müezzinin'in açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, görevinin de başında olduğu bildirildi.
 
İnceleme doğrultusunda Cami Müezzini Fuat Yıldırım’ın bilgisine başvuran Beyoğlu Müftülüğü yetkilileri, caminin güvenlik kamerası kayıtlarını da inceledi.
 
 
 
Dolmabahçe Valide Sultan Camii, polis müdahalesinden kaçan Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin sığınması ile gündeme gelmiş, eylemcilerin camide içki içtiği iddia edilmişti. İddiaları soruşturan İstanbul Müftülüğü, Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek müezzin Fuat Yıldırım’ın bilgisine başvurdu. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede caminin güvenlik kamera kayıtlarının da incelendiği öğrenildi. 
 
DİYANET'TEN MÜEZZİN AÇIKLAMASI 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı: -"Bezm-i Alem Vali Sultan Camisi müezzininin açığa alındığı ve yıllık izne çıkarıldığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Müezzin görevinin başındadır"
 
 
Bezm-i Alem Vali Sultan Camisi (Dolmabahçe) müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, görevinin de başında olduğu bildirildi. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Bezm-i Alem Vali Sultan Camisi müezziniyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını hatırlattı. 
 
Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Özkan, "Bezm-i Alem Vali Sultan Camisi, müezzininin açığa alındığı ve yıllık izne çıkarıldığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Müezzin, görevinin başındadır" dedi. 
 
Konuyla ilgili açılan soruşturmanın din görevlisinin şahsına yönelik olmadığını dile getiren Özkan, "Soruşturma, olayın iç yüzünün araştırılmasına yönelik bir incelemedir. Ayrıca bu soruşturma, olayın hemen bir gün sonrasında başlatılmıştır, yeni bir soruşturma değildir" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER