Diyarbakır'da öğretmenler protesto yürüyüşü yaptı

Son dönemlerde sendika üyesi öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 40 kamu personelinin demokratik ve sendikal eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmasını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi önünde toplanarak yürüyüş yaptı.

Diyarbakır'da öğretmenler protesto yürüyüşü yaptı
Merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi’ndeki kaldırımda yürümek isteyen gruba polis önce izin vermedi. Sık sık, ’Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganı atan grup adına Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan ile polis müdürleri arasında yapılan görüşme sonrası grup, yürüyüşe devam etti. Ara sokaklardan yönlendirilen grup, bu kez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting yapacağı İstasyon Meydanı'ndan geçmek istedi. Polisin engeli ile tekrar karşılaşan kalabalık grup adına Sendika Başkanı Karahan, polisle ikinci kez görüştü. Daha sonra ara sokaklardan yürüyüşlerine izin verilen grup, Sümer Parkı içerisinden geçerek 1 kilometre mesafedeki Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi.

 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, burada yaptığı konuşmada, sendika üyesi öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu 40 kamu personeli hakkında ’Demokratik ve sendikal eylemlere katıldıkları’ gerekçesiyle soruşturma açıldığını ileri sürdü. "İlimizde yaşanan keyfiliğin ve hukuksuzluğun örneklerine her gün bir yenisi ekleniyor. 10’u disiplin kurulunda olmak üzere toplam 50 arkadaşımızın dosyaları bekletilmekte, soruşturmaları devam etmektedir."



Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER