DONDURUCU SOĞUKLAR KAPIMIZDA

Soğuk hava Balkanları etkisi altına aldı bile

DONDURUCU SOĞUKLAR KAPIMIZDA

Balkanlar'daki soğuk ve kar yağışı özellikle yarın ve perşembe günü Türkiye'de etkili olacak Türkiye'de, Balkanlar'da afet ilan ettiren kar yağışının ektisi altına giriyor.

Kar yağışı, sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul'u da etkileyecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul'da bu akşam kar bekleniyor.

Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağış, çarşamba ve perşembe günü etkili olacak.
 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?


Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemiz genelinde görülecek yağışların, Akdeniz bölgesi genelinde ve Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Afyonkarahisar ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bilecik, Edirne, Kırklareli ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgâr genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ve Güney Ege'de güney ve güneybatılı (Lodos) yünlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğulu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

NTVMSNBC

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER