DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYOR

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocukları ile birlikte kutlanıyor.

DÜNYA  ÇOCUKLARI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE  ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYOR
 
Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması üzerine Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlayacak. Dünyanın farklı ülkelerinden belediyeler,  ve sivil toplum kuruluşlarının daveti üzerine Türkiye’ye gelen binlerce çocuk bu coşkuya eşlik ediyor. Aynı zamanda TBMM’nin açılmasının 92’inci yılı olması nedeniyle yarın Meclis'te ve yurt çapında  törenler düzenlenecek.
 
 
ALİAĞA’DA ULUSAL ÖZGÜR DÜNYA ŞENLİĞİ
 
Aliağa Belediyesi’nin 3’üncüsü düzenlediği “Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği başladı.  Şenlik; Kazakistan, Ukrayna, KKTC, Bulgaristan ve Bosna Hersek’ten gelen çocukların ve vatandaşların katıldığı coşkulu kortej yürüyüşü ile start aldı. Aliağa Belediyesi bandosu eşiğinde misafir çocukların yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla yaptığı kortej yürüyüşüne Aliağalı yurttaşlar alkışlarla eşlik etti.
 
Atatürk Parkı’ndan başlayan Fatih Caddesi,  İstiklal Caddesi ve Atatürk Caddesi’nden devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kortej Yürüyüşüne Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, Kakanj Belediye meclis Başkanı Ivica Petrovic, Belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin başkanları temsilcileri, oda başkanları STK temsilcileri, Gaziantep TED Koleji öğrencileri, Aliağa Belediyesi halk oyunları ekipleri ve yurttaşlar katıldı. 
 
ALİAĞA BELEDİYESİ DÜNYA ÇOCUKLARINI BULUŞTURDU
 
Törende konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirterek; ”Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel bayram nedeniyle dünya çocuklarını bir araya getirerek önemli bir organizasyon yapan Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ederim.” dedi. 
 
BAŞKAN OĞUZ; DÜNYA ÇOCUKLARINI AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ 
 
3 yıldır uluslar arası çocuk şenlikleri düzenlediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz özellikle Kardeş şehir Kakanj heyetinin de bulunduğu Bosna-Hersek heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 
Başkan Oğuz; “Kardeş şehir olduğumuz Kakanj kenti ziyaretimizde heyetimize çok yakın ilgi gösteren Bosnalı kardeşlerimizi de bu şenlikler kapsamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 3 yıldır düzenlediğimiz şenlikte misafir çocukları ağırlamaktan, onların mutlu olduğunu görmekten son derece mutluyuz.3 gün botunca misafir mülke çocuklarımızla birlikte hem şenliğimizi hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kentimizde coşkuyla kutlayacağız” dedi.            
 
ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ŞENLİĞİ SÜRÜYOR
 
3. Uluslar arası Özgür dünya çocukları şenliğinin ikinci gününde etkinlikler Çakmaklı köyü ve Helvacı’da sürecek. Boşnak vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı Çakmaklı köyünde etkinlikler saat 14.00’de toplu dans gösterileriyle başlayıp piknik şenliği ile sürecek. Etkinlikler kapsamında palyaço, yüz boyama gibi çocuk etkinlikleri de çocuklara bayram yaşatacak. 
 
 
DÜNYA ÇOCUKLARI KÜÇÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU
 
Küçükçekmece Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve CIOFF tarafından organize edilen 3. Uluslararası Çocuk Festivali Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen coşku dolu gala gecesi  ile başladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Çocuk Festivali'nin startı, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen muhteşem gala gecesiyle verildi.
 
6 ÜLKENİN ÇOCUKLARI GELDİ
 
Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları Hüseyin İpek, Mustafa Kuzugüden ve Mehmet Besim Müftüoğlu ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Çakır’ın, yanı sıra programın organizatörlüğünü yapan CIOFF (Uluslar Arası Dünya Festivalleri Birliği) yetkilileri. Yerli ve yabancı çok sayıda çocuk aileleri birlikte katıldı. Programda, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Malezya, Kırgızistan ve Rusya’dan gelen çocuklarla Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları topluluğunun dans gösterileri büyük ilgi gördü.
  
DÜNYADAKİ TEK ÇOCUK BAYRAMI
 
Radyo programcısı Hop Dedik Ayhan'ın sunumuyla gerçekleştirilen gala programının, açılış konuşmasını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı. Tüm Türkiye ve dünyanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Yeniay "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, dünyada çocuklara hediye edilen tek bayramdır. Bugün dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklarla birlikte bu bayramı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz ülkelerine buradaki kardeşlerinin sevgilerini ve muhabbetlerini götürecekler. Dünyada sadece çocuklar olsaydı, dünyamız barış içinde olurdu” diye konuştu.
 
KEREMCEM’LE COŞTULAR
 
Ülke gösterilerinin ardından sahneye çıkan, çocukların sevgilisi Keremcem şarkılarıyla salondaki çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Kendi şarkılarıyla beraber, Barış Manço’nun çocuk şarkılarını da söyleyen Keremcem, salondaki çoşkunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Konser sonunda, sahneye çıkaran Aziz Yeniay, yabancı öğrencileri evlerinde misafir eden Küçükçekmecelilere teşekkür ederek Keremcem’e çiçek verdi.
Festival kapsamında üç gün boyunca Küçükçekmece Halkalı, Cennet ve Sefaköy kültür ve sanat merkezlerinde, film gösterimlerinden, halk oyunlarına, müzik dinletilerinden, tiyatro oyunlarına ve animatör gösterilerine kadar birçok etkinlik çocuklarla buluşacak.
 
ATAŞEHİR 2. ULUSLAR ARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ
 
Ataşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali,  20–25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Almanya, Bulgaristan, Endonezya, Kırgızistan, Macaristan ve Slovakya’dan gelecek olan çocuklar ülkelerini tanıtarak, dostluk ve barış için Ataşehirdeki kardeşleri ile gösteriler yapacak.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarının yanı sıra Ataşehirliler, 23 Nisan’ı Festival ile doyasıya yaşayacak.
 
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER