E-KURSLARDA GÖREV ALMAK İSTEYEN ÖĞRETMENLERİN BAŞVURULARI BAŞLADI

MEBBİS E-Kurs Modülü Giriş Takviye Kurslarında Görev Alacak Öğretmenler Başvuruları başladı.

E-KURSLARDA GÖREV ALMAK İSTEYEN ÖĞRETMENLERİN BAŞVURULARI BAŞLADI
Eğitimi Destekleme ve yetiştirme kursları başvuruları bu sene E-Kurs modülü üzerinden yapılacak.Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi öğretmen başvuruları için sistem 16 Eylül'de açıld ve 25 Eylül'e kadar devam edecek.
 
MEB, Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu Yayımladı. Dershanelerin kapatılması ile birlikte Resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve kursiyerleri destekleme ve yetiştirme amacıyla açılan kurslarının ayrıntıları belli oldu.  Buna göre kadrolu öğretmenler 16 ila 25 Eylül arasında, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar. Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler. Ücretli öğretmenler ise, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştıracaklar. Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenecek.

"ÖĞRETMEN BAŞVURULARI (16-25 EYLÜL)
a. Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunurlar.
b. Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilirler.

c. Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar de göz önünde bulundurularak yapılır.

d. Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştırırlar.
e. Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenir. f. Tercih ettiği halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler, ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilirler.
g. Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr veya www.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştireceklerdir."

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'DEN DUYURU 
 
Öte yandan destekleme ve Yetiştirme kursları kapsamında bugüne kadar başvuru yapmamış/yapamamış veya başvuru yaptığı halde reddedilmiş okul/kurumların başvuru yapabilmeleri için Kurs Merkezleri Mebbis Giriş ekranı açıldı. 18 Eylül Cuma günü (yarın) saat 13:00'e kadar açık kalacaktır. ilgili okullara gerekli uyarıların yapılarak Kurs Merkezi girişlerinin ivedilikle yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Aynı gün 13:00-17:00 saatleri arasında il/ilçe sorumlularına onay ve ret işlemleri için sistem açık kalacaktır. Bu saatten itibaren reddedilen başvurular bir daha dikkate alınmayacaktır. Konunun tüm ilgililere duyurularak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederiz. 

 
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER