EDİRNE VALİLİĞİ BOYU 1.70'DEN UZUN MEMUR ARIYOR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki memurlardan mehter takımı kurmak için harekete geçti.

EDİRNE VALİLİĞİ BOYU  1.70'DEN UZUN MEMUR ARIYOR
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki memurlardan mehter takımı kurmak için harekete geçti.
Valilikten kamu kurumlarına gönderilen yazıda, gönüllü olacak erkek memurların mehter takımında hanende veya sazende olarak görev yapacağı belirtildi. En az 1.70 boyunda olma şartı konulan mehter takımı için provaların mesai saatleri içerisinde yapılacağı ve valilikçe gerekli tedbirlerin alınacağı da kaydedildi.
 
Valiliğin yazısında Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yaptığı ve Osmanlı mimarisinin etkileyici örneklerinin bol miktarda görüldüğü belirtilerek, “Tarihi ve kültürel dokusu ile hayran kalınacak biçimde müze kent tanımlamasını fazlasıyla hak eden bir zenginliğe sahip şehrimizde, Edirne Valiliğimizin bünyesinde 'Mehter Takımı' kurulması planlanmaktadır. Kurulacak 'Mehter Takımı'nda hanende veya sazende olarak görev alman isteyen, erkek en az 1.70 boyunda, yapılacak yurtiçi ve yurt dışı konser programları için yurt dışı çıkış engeli ile seyahat engeli olmayan gönüllü ve istekli personelin bilgilerin aşağıdaki tabloya doldurularak Müdürlüğümüz Özel Büro birimine gönderilmesini ve yazımızın okul / kurumunuzdaki tüm erkek personele imza karşılığı duyurulmasını önemli rica ederim." ifadelerine yer ver verildi.
 
Resmi kurumlara gönderilen yazının ardından Milli Eğitim ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden çok sayıda memurun mehter takımında yer almak için başvurduğu belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER