EĞİTİM BİR-SEN İN TALEBİNE 'BAKKAL' CEVABI

Başbakan Erdoğan, Ahmet Gündoğdu'nun gündeme getirdiği Haziran ayında 10 bin öğretmen daha alınsın talebi için, "Bize geliyorlar, 10 bin daha, 20 bin daha, biz devlet yönetiyoruz, bakkal dükkanı yönetmiyoruz." dedi.

EĞİTİM BİR-SEN İN TALEBİNE 'BAKKAL' CEVABI
Toplantıda önce Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuştu. Gündoğdu "Öğretmen adayları, Haziran'da atama yapılmasını bekliyorlar. Atama bekleyen öğretmenlerimizin Haziran'da atama yapılması talebini buradan iletiyoruz " dedi. Gündoğdu'nun konuşması sonrasında, Gençlik ve Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı konuştu sonra da Başbakan Erdoğan kürsüye çıktı.

ERDOĞAN'IN TARİFİ İLE FETİH

Başbakan Erdoğan, "Bugün 29 Mayıs" dedi ve İstanbul'un fethini hatırlattı. Daha sonra Eğitim Bir-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ı andı.

Erdoğan "Fetih asla ve asla işgal değildir, zorla almak, gaspetmek hiç değildir. Fetih açmaktır, engelleri ortadan kaldırmaktır, hem kapılardaki hem gönüllerdeki mühür ve giriftleri kırıp atmaktır. Fetih surları aşmak değil, gönül surlarını aşarak kalplere ulaşmaktır.

Erdoğan satır başları ile şunları söyledi

-Fetih'i değersizleştirmek istediler, biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, fetih kavramının örselenmesine asla müsade etmeyeceğiz.

-Erdoğan daha sonra Yunus Emre'nin bir dörtlüğünü okudu.

" Ben gelmedim kavga icin,

Benim isim sevgi icin,

Dost evi gonullerdir,

Gonuller yapmaya geldim"

-Medeniyet fetihle mümkün olur, bir gönül şehrine girmeden fetih olmaz. Fetih varsa medeniyet vardır, Fatih varsa medeniyet vardır. Kalem kılıcı keser, işte Fetih budur.

-Anadolu İstanbul fethedilmiştir, ilhak edilmemiş, işgal edilmemiştir. Medeniyet fetih sayesinde bu topraklardan yayılmıştır.

-Erdoğan daha sonra salonda bulunan Bosnalılara "Hoşgeldiniz, geçmiş olsun" dedi. Erdoğan daha sonra Fatih Sultan Mehmet'in yabancılar için yazdığı fermanı okudu.

Erdoğan'ın okuduğu o ferman şöyle

Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Fermanı

Ben Fatih Sultan Han, Bütün Dünyaya İlan Ediyorum Ki; Kendilerine Bu Padişah Fermanı Verilen Bosnalı Fransiskenler Himayem Altındadır Ve Emrediyorum:

Hiç Kimse Ne Bu Adı Geçen İnsanları Ne De Onların Kiliselerini Rahatsız Etmesin Ve Zarar Vermesin. İmparatorluğumda Huzur İçerisinde Yaşasınlar Ve Bu Göçmen Durumuna Düşen İnsanlar Özgür Ve Güvenlik İçerisinde Yaşasınlar. Devletimdeki Tüm Memleketlere Dönüp Korkusuzca Kendi Manastirlarina Yerleşsinler.

Ne Padişahlık Eşrafindan, Ne Vezirlerden Veya Memurlardan, Ne Hizmetkarlarımdan, Ne De Üllkemin Vatandaşlarından Hiç Kimse Bu İnsanların Onurunu Kırmayacak Ve Onlara Zarar Vermeyecektir.

Hiç Kimse Bu İnsanların Hayatlarına, Mallarıa Ve Kiliselerine Saldırmasın, Hor Görmesin Veya Tehlikeye Atmasın. Hatta Bu İnsanlar Başka Ülkelerden Devletime Birisini Getirirse Onlar Da Aynı Haklara Sahiptir.

Bu Padişah Fermanını İlan Ederek Burada, Yerlerin, Göklerin Yaratıcısı Ve Efendisi Allah, Allah'in Elçisi Aziz Peygamberimiz Muhammed Ve 124 Bin Peygamber İle Kuşandığım Kılıç Adına Yemin Ediyorum Ki;

Emrime Uyarak Bana Sadık Kaldıkları Sürece Tebaamdan Hiç Kimse Bu Fermanda Yazılanların Aksini Yapmayacaktır.

Erdoğan daha sonra bira şişeleri ile TC yazan gençlik olduğunu belirterek "Bu bizim gençliğimiz değildir" dedi.

ERDOĞAN'DAN GENÇLERE YENİ HEDEFLER

-Türkiye'nin gençliği Hazreti Hamza gibi yürekli, Hazreti Ömer gibi adaletli bir gençliktir. Bizim gençliğimiz hakkı hatırlatan, hakkı yaşayan bir gençliktir. Bu gençliğe Akif Asımın Nesli dir dedi.

-Sizler, tarihinize karşı mesulsunuz, Sizler, Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Akif İnan'a karşı mesulsunuz, En önemlisi de Gazi Mustafa Kemal gibi toprağı sıksan şuheda misali çok önemli bir dava taşı var.

-Erdoğan daha sonra Arif Nihat Asya'nın bir şiirinden iki mısra okudu

Yürü; hala ne diye oyunda, oynaştasın?

Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

-Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara itibar etmeyeceksiniz. Örgüt çıkarlarını dinin üstünde gören, Sevgililer sevgili Peygamberimizi arzdan indirip kamyonete bindiren örgütlerin peşine takılmayacaksınız. Çatışmayı ilke edinmiş örgütlerin tuzağına düşmeyeceksiniz.

-Gençler ülke ve dünya meseleleri ilgi alanınızda olacak, siyasetten kaçmayacak uzaklaşmayacak.

-Seçimle yaşının 18 olması için çalışmasını başlattık. Seçilme yaşını 25 yaptığımızda MHP'li bir milletvekili yanına iki genci alıp basın toplantısı yapıyor " Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız diyor. Peki parlamentoyu bunu diyene mi bırakacağız. Parlamento isteyen değil seçilen giriyor. Seçilme yaşını 25 yaptık meclis gençlerden mi doldu, Biz ufuk koyduk.

-Sorunlardan kaçmak yerine üzerine gideceksiniz, sorunların parçası olmak yerine sorunun üzerine gideceksiniz.

-Biz ne yapıyorsak gençler için, bizim gençliğimizde mahrum kaldığımız şeylerden sizler mahrum kalmayın diye yapıyoruz.

-Makamlarda koltuklarda çürüyüp gitmek yerine, 3 dönem kuralını getirdik, size güvendiğimiz için gençliğin önünü açıyoruz.

-Eğitimde anlamsız yasakları gençler için kaldırdık. Bütçenin yarısını Milli Eğitim'e ayırdık. Bize geliyorlar, 10 bin daha, 20 bin daha, biz devlet yönetiyoruz, bakkal dükkanı yönetmiyoruz. Bizim dönemimizde alındığı kadar hiçbir dönemde öğretmen alınmadı. Ücret konusunda da bu dönemde yapıldığı kadar başka dönemlerde yapılmadı. Biz yine elimizden geldiği kadar en iyisini vermeye çalışacağız.

kaynak:memurlar.net
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 10 yıl Önce

Bakkal yönetimi olmayan bir ülkede durmadan torbanın içinde yasalar çıkarılmaz.

SIRADAKİ HABER