EĞİTİM DERNEĞİNİN İLK İCRAATI DUDAK UÇUKLATTI ...

Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’a alınan 87 bin liralık sıfır makam aracı şok etkisi yarattı ve tepkilere neden oldu.

EĞİTİM DERNEĞİNİN İLK İCRAATI DUDAK UÇUKLATTI ...
Eski dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar’ın öncülüğünde Şubat ayında Mehmet Gülcan Şirin Başkanlığında Sedat Gezgin, Kamil Güngör, İbrahim Meriç, Sam, Öztürk, Nejdet Karakaş ve Yakup Gündüz’ün kurucu üyeliğinde hizmete açılan dernek yedi ayı geride bıraktı. Emekli öğretmenlerden oluşan dernek, ilçemizdeki eğitim hizmetlerini güzelleştirme ve geliştirme adına kuruldu. Bilindiği gibi Silivri’de 120’nin üzerinde alanın tapusu olan Değirmenköy’den Selimpaşa’ya kadar olan bölgede eğitim yerleri dernek tarafından kiralanmaya başlandı. Buradan sağlanan gelir ise eğitimdeki acil ihtiyaçlara aktarılacaktı. Ancak aylardır hiçbir faaliyeti veya herhangi bir okula desteği ile haberdar olmadığımız dernekle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’a makam aracı aldığını gazetemize eğitimcilerden gelen telefonlarla öğrendik. Reno Clio ve Reno Megan araçlarını yıllardır kullanan ilçe yöneticilerin, yeni bir araç alma düşünceleri Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar döneminde de vardı. Şube müdürleri de bunu sık sık dile getiriyordu. 40 Bin liralık bir araç araştırma çabasında olan eski yöneticilerin yerine, yenileri 87 bin liralık sıfır Passat marka aracı tercih etti. Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği, Mehmet Gülcan Şirin Başkanlığında kesenin ağzını açarak, yeni yöneticilerin gönlünü yaptı. Yedi aydır hizmette bulunan derneğin herhangi bir okula bir destekte bulunduğu bilinmiyor. Silivri’deki eğitim kurumlarında acil ihtiyaçlar karşılanmayı beklerken, dernek adına alınan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’ın kullanımına verilen aracın gereksiz ve yersiz bir lüks olduğu yorumlarına neden oldu. Dernek adına toplanan eğitim alanlarından elde edilen gelirlerin bu şekilde israf edilmesinden üzüntü duyan eğitimciler soruyor;
EĞİTİM DERNEĞİ, EĞİTİMDEN BİHABER Mİ?
Sayısı yaklaşık yüz’e ulaşan ilçemiz eğitim kurumlarının özellikle fiziki ihtiyaçları nedeniyle okul yöneticileri ve öğretmenleri, Okul Aile Birlikleri maddi güçlerinin yetersizliği nedeniyle çaresizlikten kıvrandığından Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme ve Güçlendirme Derneği’nin haberi var mı?
 Öğrenciler ve görev yapan öğretmenler, kırık ve delinmiş kapılı, tesisatı eskimiş, kir ve pas içinde olan lavaboları kullanmak zorunda kalırken, hem çağ dışı hem de sağlığı ciddi bir şekilde tehdit eden ortamlarda eğitim öğretim görmeye mecbur kaldığından Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme ve Güçlendirme Derneği’nin haberi var mı?
Birçok okulumuzun iç ve dış cephesinin boyatılamadığından, bir kısmının hayırseverler ve sivil toplum örgütleri tarafından boyatıldığından, Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme ve Güçlendirme Derneği’nin haberi var mı?
Köy okul binalarımızın çoğunun yalıtım olmadığı için, çocuklarımızın montlarla ders yaptığından haberleri var mı?
Birçok okulumuzda doğru dürüst konferans salonu ve kütüphanenin bulunmadığından, spor salonlarının ise lüks sayıldığından dernek üyelerinin haberi var mı?
Silivri Eğitim Hizmetleri Geliştirme ve Güçlendirme Derneği üyelerinin öğretmen emeklisi olmaları dolayısıyla, okullardaki durumları bilmezden gelmeleri, ziyarette bulunmamaları, merak dahi etmemeleri ve destekte bulunmamaları kabul edilir değil.
ŞİRİN: KARAR ALDIK YAPTIK
Tepkiler üzerine görüşünü sorduğumuz Mehmet Gülcan Şirin, 7 aydır bir araç alma niyetinde olduklarını söyleyerek şunları söyledi: “Ben ve yönetim kurulum böyle bir karar aldık ve gerçekleştirdik. Araç alma düşüncemiz aylar öncesinden vardı. Bu yeni bir şey değil. Derneğimiz adına aldık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kiraladık. Derneğimiz herkese açık. Okullara da destek oluruz.”
Renginar SALİ
Hürhaber
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER