EĞİTİMCİLERE 500 TL EK ÖDEME İSTEDİ

Demokrat Eğitimciler, zam dışında öğretmen ve eğitim çalışanlarına 500 TL ek ödeme verilmesini istedi.

EĞİTİMCİLERE 500 TL EK ÖDEME İSTEDİ

 Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada memurlara yapılan yüzde 3+3, 2013 için yüzde 2+3 oranındaki zamların memurları çileden çıkardığını belirterek, bu teklifle sokağın gösterildiğini bildirdi.

Toplu sözleşme masasında hükümetin resmi teklifinde ek ödemenin önerilmemesinin öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattığını belirten Avcı, "Oysa öğretmenler genel zamdan ziyade ek ödemeye odaklanmış durumda. 666 sayılı ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi en çok bürokratları sevindirdi ve onlara astronomik ek ödemeler verdi. Öğretmenler, öğretim görevlileri ve eğitim çalışanları bu düzenlemede unutuldu. Bugün kamuda en düşük maaş alan kesim öğretmenler oldu. 666 sayılı mevzuatın dışında tutulan öğretmenlere yapılan bu haksızlığın toplu sözleşme masasında ele alınarak çözüleceği dile getirilmişti." dedi.
 
Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına 500 TL ek ödeme verilmesinin DES’in olmazsa olmazlarından olduğunu aktaran Avcı, ek ödemesiz bir toplu sözleşme mutabakatını reddettiklerini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER