'Ek Ödeme Alamayan Yöneticilere Ek Ödeme Avansı Ödenmelidir.'

Bilindiği gibi 652 sayılı KHK nin 14 Eylül 2011 tarihinde yayınlanmasından sonra MEB’de derse girmeden ek ders ücreti alan yöneticilere ek ders ücreti adı altında ödeme yapılmamaktadır.

'Ek Ödeme Alamayan Yöneticilere Ek Ödeme Avansı Ödenmelidir.'
Bir ay geçmesine rağmen ek ödeme gösterge rakamları yayınlanmamış bu nedenle  Eylül ayının ek ders ücretini tam alamayan yöneticiler,  Kasım ayı maaşında da ek ödeme alamamışlardır. Kredi kartı ve ek hesap limitlerini dolduran yöneticilerin daha fazla mağduriyetini önlemek için “maaş avansı” verilmelidir. İlgili birçok personelin,  eksi bakiyeye düşen hesaplarına gecikme faizi uygulanmaktadır.

Hata ile dahi olsa yapılan fazla ödemeler ile ilgili görev zararı uygulaması yapılmaktadır. Görev zararları yasal faizi ile birlikte ilgiliden tahsil edilmektedir. Disiplin soruşturması da cabası…  Kasım ayında hak ettiği halde eksik maaş alarak ödemelerini geciktiren yöneticiler bu gecikmeden dolayı mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyet daha fazla devam edecek ise maaş avansı ödenerek bunun önüne geçilmelidir.

21 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5. Ve 6. Maddesi maaş avanslarının hangi hallerde verileceğini hüküm altına almaktadır.

Ön ödeme şekilleri ve uygulaması

                Madde 5 — Ön ödeme, harcama yetkilisinin uygun görmesi ve karşılığı ödeneğin saklı tutulması kaydıyla; ilgili kanunlarında öngörülen haller ile gerçekleştirme işlemlerinin tamamlanması beklenilemeyecek ivedi veya zorunlu giderler için avans verilmek veya kredi açılmak suretiyle yapılabilir.

…………..

İlgili kanunlarına göre, görevlilere yolluk ve diğer giderleri karşılığı ödenecek avanslar kendilerine veya şahsi mutemetlerine verilebilir.

Ön ödeme yapılabilecek gider türleri

                Madde 6 — Avans verilmek veya kredi açılmak suretiyle yapılabilecek ön ödemeler aşağıda belirtilmiştir.

……………..

                      3) Yetkili mercilerce ödeme gününden önce ödenmesine karar verilen maaş ve ücretler avans olarak verilebilir.

Kaldı ki kurban bayramından önce maaşların avans olarak verilebileceği tahmin edilmektedir. Hak edilmiş bir ödeme için de taban ve tavan sınırlar belirlenerek yöneticilere “ek ödeme avansı” adı altında ücret ödenebilir. Maliye bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu konuda yapılan görüşmelerin ne zaman sonuçlanacağı da belirsiz gibi görünüyor. Ek ödeme avansı ödendiği takdirde mağduriyet oluşmayacaktır. 


ueyder.org

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER