EK ÖDEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR.

14.09.2011 tarihinde yayınlanan 652 sayılı KHK ile Başta şef ve şube müdürleri olmak üzere MEB çalışanlarına ek ödeme yapılması öngörülmüştü.

EK ÖDEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR.
Hatta kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bu ek ödemelerin hangi oranlarda yapılacağı hususunda MEB ile Maliye Bakanlığı arasında farklı oranların telaffuz edilmesinden dolayı bir anlaşmazlığın olduğu ortaya çıkmış, böylece bu eğitim çalışanlarına yapılacak ek ödemeler 15 Ekim maaşlarıyla birlikte ödenmemiştir. Başta şeflerimiz ve şube müdürlerimiz olmak üzere daha önce ek ders ücreti alan bu eğitim çalışanlarına Ekim ayı başında ödenen ek ders ücretlerinin de yarım ödendiği dikkate alındığında uğranılan mağduriyet açıkça ortaya çıkmaktadır.       

Çalışanların zaten güç şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalıştıkları ve bu ek ödemenin onların bütçesinde önemli bir kalem oluşturduğu dikkate alındığında, ek ödeme oranlarının bu çalışanların insanca yaşayabilmelerine yetecek bir miktarda tespit edilerek, bir an önce yapılaması bir zarurettir. MEB bu ek ödeme oranlarını bir an önce belirlemeli ve ödemelerinin yapılmasını sağlamalıdır.







Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER