'ELEKTRİKTE YENİ SAVAŞ'

   'ELEKTRİKTE YENİ SAVAŞ'

Tüketiciye hizmet veren elektrik firmaları arasındaki rekabeti ve tüketiciye yansımalarını değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Şikayet Masası Sorumlusu Gülçin AKAR “tüketiciler 2015 yılından itibaren bulundukları ilden değil diğer illerden de uygun fiyata elektrik kullanabileceği firmayı seçebilecek” dedi.

 

TÜKETİCİ ÜZERİNDE BASKI

 

TBM Şikayet Masası Sorumlusu Gülçin AKAR Antalya da yeni özelleşen elektrik firmasının tüketici üzerindeki elektrik aboneliğinin yenilenmemesi halinde elektriğin kesileceği yönündeki yazıları nedeniyle tüketici şikayetlerinin ve huzursuzlukların arttığını kaydetti. Yapılan açıklamaya göre elektrik firmasının tüketicilere bilgi güncellemesi adı altında yeni sözleşme yapmamaları halinde elektriğini kesebileceğine dair notlar bırakılarak tüketici baskı altına alındığı ve kafasının karıştırıldığını belirtildi.

 

NİÇİN İKİ YILLIK SÖZLEŞME?

 

Antalya’da ki elektrik firması, elektriği kesme baskısı ile yenilemek istediği sözleşmeyi 2 yıllık yapmakta ve 2015 yılında yürürlüğe girecek olan yeni yasadan tüketicileri uyarmamaktadır. Böylece 2 yıl boyunca tüketiciyi kendi uyguladığı elektrik birim fiyatı üzerinden elektrik kullanmaya zorlayan firma tüketicinin rekabet ortamındaki avantajlardan yararlanmasına imkan bırakmayacak.

 

2015 yılında tüketiciler Türkiye de tüm Perakende Elektrik satışı yapan firmalarla sözleşme yaparak kampanyalardan yararlanma hakkına ve daha ucuz birim tüketim fiyatından yararlanabileceklerdir. Rekabetin sağlanması ile şirketler müşteri kapmak için yeni kampanyalar düzenleyecek rakip firmaları arasında rekabetler oluşacaktır. Bu da tüketicinin daha ucuz fiyata elektrik kullanması anlamına gelmektedir.

 

TÜKETİCİ NE YAPMALI?

 

2015 yılında oluşacak rekabet ortamı ile tüketici rahat bir nefes alacak ve firmasını kendi seçebilecek. Bu durumda tüketici abone yenilemek zorunda olmamasına rağmen yeni abonelik tesis edecekse de bunu 1 yıllık yapmalı.  

 

TÜKETİCİ MÜŞTERİ ODAKLI HİZMET İSTİYOR

 

AKAR, “şu anda sözleşme şart koşan firmalar baskı ile müşteri kazanmak yerine, müşteri odaklı, kaliteli ve ucuz hizmet anlayışı ile müşterileri kazanmalı ve ellerinde tutmalı. Bunun dışındaki her türlü yol tüketicinin tasvip edeceği bir hizmet anlayışı değildir. Bu anlayışa sahip firmalar müşterilerini elinde tutacak ve kendi bölgelerinde güçlü olacaklarını” söyledi.

 

Gülçin AKAR

Tüketici Başvuru Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER