EMNİYETTE PERSONEL KRİZİ

Atamalar gece yarısından sonra geliyor.

EMNİYETTE PERSONEL KRİZİ
Türkiye'yi  sarsan ’yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonundan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan ve halen devam eden atamalar nedeniyle bazı polis birimlerinde büyük personel açıkları oluştuğu belirtildi.
 
 
Liste şeklinde yapılan ve "Acilen yeni birimlerinizde göreve başlayın" ibaresi taşıyan tayinlerin ardından özellikle Asayiş Şube Müdürlüğü’nde rütbeli personel sıkıntısı ortaya çıktı. Gidenlerin yerine yeni tayin yapılmaması nedeniyle mala karşı suç işleyen suç örgütlerine yönelik planlanan bir çok operasyonun geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde bu suçlarda büyük artış yaşabileceği belirtiliyor.
 
17 Aralık 2013 günü gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın aralarında bulunduğu 5 polis müdürünün görevden alınmasıyla başlayan ve adeta çığ gibi büyüyen tayin depremi devam ediyor.
 
LİSTELER GECE 02.00 DE GELİYOR
 
Emniyet içerisindeki görevli rütbeli personelin atamaları herhangi bir müdehale olasılığına karşın gece 02.00 sıralarında liste şeklinde bağlı bulunduğu birimlere bildiriliyor. Operasyon sonrası emniyette devam eden görev yeri değişiklikleri bazı aksaklıkları da beraberinda getirdi.
 
YAPILAN SORUŞTURMALAR DURMA NOKTASINA GELDİ
 
Asayiş Şube MÜdürlüğü’nde başlayan görev yeri değişikliğinde İstanbul’un en büyük sorunlarının başında gelen hırsızlık birimlerinde bir gecede rütbeli personel kalmamasına neden oldu. Özellikle Oto Hırsızlık Büro Amirliği’nin bir komiser dışında amiri dahil bütün rütbeli personelinin, Yankesicilik Büro Amirliği’nin 5 rütbeli personelinden üçünün Vatan Emniyet Müdürlüğü’ndeki birimlerine gönderilmesinin ardından yerine yeni personelin atanmaması sokak suçları ile mücedalede adeta polisin elini kolunu bağladı. Suç çetelerine yönelik savcılıklıklardan alınan izinle yapılan soruşturmalarda adeta durma noktasına geldi.
 
HENÜZ TAYİN EDİLMEYENLERDE TAYİN BEKLİYOR
 
Emniyet birimleri içinde henüz tayinleri çıkmayan personelin ise eşyalarını toplayarak yapılacak muhtemel tayinleri beklediği öğrenildi. Bu polislerin bağlı oldukları idari bürolar tarafından dosyalarının incelendiği cep telefonuyla aranarak "Şark yaptınız mı", "İkinci kez şark yapmak istermisiniz", "Kaç yıldır İstanbul çalışıyorsunuz." gibi sorular sorulduğu öğrenildi.
 
Yetkililer personel açıklarının kapatılmaması durumunda önümüzdeki günlerde özellikle sokak suçlardında büyük artışlar yaşanabileceğini belirttiler.
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER