ENFLASYON OYUNU MU?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin basın açıklamasıdır.

ENFLASYON OYUNU MU?

 

"2011 yılının Haziran ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Buna göre Haziran ayı Tüketici Fiyatları Enflasyonu %-1,43 olarak belirlendi ve yılın ilk altı ayı için enflasyon %3,43 oldu. Böylelikle de memurlarımızın Temmuz ayında enflasyon farkı alarak, eriyen maaşlarının bir nebze olsun telafi edilmesi umudu da suya düştü.
Eğer Haziran ayı enflasyonu eksi değerlerde çıkmasaydı, memur, işçi ve emekli maaşları için %1 oranında ek bir zam gündeme gelecek, Ağustos ayında başlayacak olan Toplu pazarlıklarda en fazla tartışılacak konulardan bir tanesi de memurların eriyen maaşları olacaktı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl da enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yine Haziran ayında TÜFE’nin eksi değerlerde gerçekleştiği belirtilmişti.
Her yıl Haziran ayına kadar enflasyonun yüksek çıkması ve memur maaşlarının pahalılık karşısında erimesi ve Haziran ayı geldiğinde eksi çıkan enflasyonla, enflasyon farkı ödemesinin rafa kaldırılması kanıksanmış bir durum oldu. Oysa yılın 10 ayında sürekli eriyen memur maaşlarının yalnızca memur maaşlarına zam yapılacağı Haziran ve Aralık aylarında eksi çıkması tarafımızca manidar bulunmaktadır. Kaldı ki, yılın büyük bölümünde memur maaşları erirken bir aylık eksi enflasyonla erimenin durduğunun ve mahsuplaşmanın kendiliğinden gerçekleştiğinin kabul edilmesinin de mantıklı hiçbir izahı yoktur.
Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen, bu yıl yapılacak Toplu Pazarlıklarda, memur maaşlarının enflasyon karşısında erimesinin önlenmesi konusunu en önemli gündem maddesi olarak masaya taşıyacak ve maaş artışlarında hedeflenen enflasyon yerine gerçekleşen enflasyonun temel alınması, çalışanlara refah payı ödenmesi ve büyümeden pay verilmesi talebini mutlak surette Toplu Pazarlıklarda kabul ettirecektir. "

İsmail KONCUK
Genel Başkan



 
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER