Enkaz altında kalan öğretmen çifti ölüm ayırdı

Van’daki depremde evlerinin enkazı altında kalan öğretmen çiftten Ahmet Erdem öldü, eşi Sevdiye Erdem ise yaralı kurtarıldı. Erdem’in cenazesini toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’nin Irganlı Beldesi’ne getirilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi.

Enkaz altında kalan öğretmen çifti ölüm ayırdı
Denizli’de kebapçılık yapan Osman ve ev kadını Melek Erdem çiftinin oğlu 26 yaşındaki Ahmet Erdem Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra asteğmen olarak Mardin’e askere gitti. Erdem, vatani görevini Mardin’deki bir okulda bilgisayar öğretmeni olarak tamamladı. Askerden döndükten sonra Muğla’daki bir ilköğretim okulunda göreve başlayan Erdem, iki yıl önce Van’ın Erciş İlçesi, Kocapınar Köyü’ndeki 50’nci Yıl İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan üniversiteden arkadaşı Sevdiye ile evlendi.

Ahmet Erdem, tayinini isteyerek Erciş’e eşinin yanına gitti. 1.5 yıldır aynı okulda görev yapan Erdem çifti, geçen pazar günü meydana gelen depremde oturdukları beş katlı binanın üçüncü katındaki evlerinin enkazı altında kaldı. Yıl sonunda Denizli’ye tayin istemeyi planladıkları öğrenilen genç çifte, depremden 61 saat ulaşılabildi. Sevdiye Erdem, yaralı olarak kurtarılırken, eşi Ahmet Erdem’in cesedi çıkartıldı.

Depremin ardından oğulları ve gelinlerinden haber alamayınca Van’a giden Osman- Melek Erdem çifti, acı haber üzerine yıkıldı. Ahmet Erdem’in ailesi tarafından alınan cenazesinin yarın toprağa verilmek üzere memleketi olan Denizli’nin Irganlı Beldesi’ne getirilmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Adını verdiği torunun ölüm haberini alan Irganlı Beldesi’nde yaşan dedesi Ahmet Erdem de gözyaşlarını tutamayıp, "Askerlik dahil olmak üzere yaklaşık 3 yıldır doğuda görev yapıyordu. Askerdeyken, bana hep şehit olacağını söylerdi. Şimdi cenazesi geliyor" dedi.





Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER